Greška

Došlo je do greške.

Još jedna aplikacija na Facebooku izložila podatke preko 120 miliona korisnika

29.06.2018 14:00 | 2 Software/Web
Još jedna aplikacija na Facebooku izložila podatke preko 120 miliona korisnika


Iako se Facebook trudi da ide u dobrom smeru nakon Cambridge Analytica skandala, kompanija se i dalje suočava sa mnogim problemima. Sigurnosni istraživači redovno na mreži pronalaze aplikacije koje zloupotrebljavaju korisničke podatke. Ovoga puta, sigurnosni istraživač Inti De Ceukelaire je pronašao kviz aplikaciju NameTests.com, koja je javnosti izlagala korisničke podatke više od godinu dana.

U objavi na sajtu Medium, De Ceukelaire ističe da bi javascript potencijalno mogao da otkrije korisnikov Facebook ID, ime i prezime, jezik koji govori, kao i pol, datum rođenja, profilnui sliku, cover fotografiju, uređaj koji koristi, poslednje ažuriranje informacija, objave i statuse, kao i fotografije i prijatelje. On takođe ističe da su ovi podaci javno bili izloženi bar od kraja 2016. godine.

Pogledajte još: Spremite se za jezive Facebook brojke


Istraživač je pokrenuo sajt, čiji je zadatak bio da zahteva informacije od javascropta gde je NameTests.com uskladištio sve podatke koje je uzeo od korisnika koji su radili kviz "Which Disney Princess Are You? (Koja si Dizni princeza?)". Otkriveno je da je bila potrebna samo jedna poseta kako bi se pristupilo nečijim privatnim informacijama u periodu do dva meseca. On je obezbdio i video dokaz ovog procesa:


De Ceukelaire je problem prijavio Facebookovom Data Abuse programu u aprilu. NameTests.com je, prema svemu sudeći, ispravio problem pre nekoliko dana (25. juna).

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram

Komentari

0 Dodaj komentar

Alcatel 1 Android Go stiže u julu za samo 89 dolara

Galaxy Note9 implementira nekoliko interesantnih detalja

10504
10505
10506
10507
10508
10509