Greška

Došlo je do greške.

Još jedan Google+ bag kompromitovao podatke 52,5 miliona korisnika

11.12.2018 11:30 | 0 Software/Web
Još jedan Google+ bag kompromitovao podatke 52,5 miliona korisnika


Google-ova polu-funkcionalna platforma za društvene medije Google+, pretrpela je drugo probijanje podataka za tri meseca i, kao rezultat, biće potpuno zatvorena u aprilu, četiri meseca ranije nego što je prvobitno bilo planirano.

Google je u oktobru otkrio da je pronašao veliki sigurnosni bag koji je potencijalno uticao na oko pola miliona Google+ korisnika. Kompanija je u tom trenutku donela odluku da ugasi servis narednog avgusta. Prošlog meseca je Google još jednom primetio sigurnosni problem, koji bi potencijalno mogao ugroziti lične informacije oko 52,5 miliona korisnika - uključujući imena, adresu e-pošte, zanimanje, pol, datum rođenja, status veze i starost, bez obzira da li su postavljeni javno ili ne. Kompanija je potom najavila da će se servis zatvoriti četiri meseca ranije, a API će prestati da funkcioniše u roku od 90 dana.


Pogledajte još: Google Play store vam pomaže pri instalaciji aplikacija


Iako je API greška potencijalno uticala na desetine miliona korisnika, Google tvrdi da nije našao nikakve dokaze o tome da je greška eksploatisana i da se korisnički podaci zloupotrebljavaju. Sigurnosni propust je već ispravljen, tako da će nekoliko preostalih fanova Google+ servisa moći da uživa u njemu, bar do proleća.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

RNIDS: Sada .RS domeni mogu da se registruju na dodatnih 13 pisama i 'neošišanom' latinicom

Pojavile se fotografije Nvidia RTX 2060 grafičke karte

10504
10505
10506
10507
10508
10509