Greška

Došlo je do greške.

Još novca za Epic-ov metaverzum

12.04.2022 10:42 | 0 Biznis IT
Još novca za Epic-ov metaverzum

 

Ovih dana, metaverzum je svuda, a iskreno nas iznenađuje koliko je samo kompanija spremno da uloži ozbiljan novac u ovu novotariju. Trenutno, sve je to bez opipljivih rezultata, a čini se da korisnicima i dalje nije jasno šta bi tačno taj metaverzum trebalo da bude i kakva će njegova implementacija biti.

Ono što jeste jasno je da korisnici generalno nisu oduševljeni, da se ceo koncept metaverzuma čini stvarno previše virtuelnim, i da će njegov uspeh viti ograničen ako je suditi po trenutnim reakcijama publike. Međutim, nikada ne treba otpisivati stvari u kojima se vrti veliki novac, pa tako treba biti oprezan i u ovom trenutku.

Zašto? Zato što su kompanije Sony i Kirkbi, kompanija u čijem vlasništvu se nalazi popularni Lego, združenim snagama doprinele sa 2 milijarde dolara za metaverzum koji razvija kompanija Epic. Dakle, sa jedne strane je uleteo Sony sa milijardom, a sa druge strane je i Kirkbi Epic-u dao još jednu milijardu.

 

Pogledajte još: Pakao ili raj? Biće Metaverzuma i za decuAli, očigledno je da su investitori veoma uzbuđeni. Prema rečima predsednika i izvršnog direktora kompanije Sony, Keničira Jošide (Kenichiro Yoshida), “Kao kompanija koja se bavi proizvodnjom interaktivnih zabavnih sadržaja, presrećni smo što smo u poziciji da uložimo u kompaniju Epic i unapredimo naš poslovni odnos u polju metaverzuma, gde će kreatori i korisnici deliti svoje vreme”. Uz to, dodao je kako “smo veoma uvereni u ekspertizu kompanije Epic, koja će svoj game engine spojiti sa našim tehnologijama i ubrzati razvoj novog digitalnog iskustva”. Dakle, i dalje nije jasno šta je to metaverzum.

Možda ako poslušamo reči izvršnog direktora kompanije Kirkbi, koji je naveo kako je “Jedan deo naših investicija fokusiran na trendove za koje verujemo da će uticati na budućnost u kojoj ćemo i mi i naša deca živeti. Ova investicija će ubrzati razvoj digitalne igre, a mi smo veoma srećni što ulažemo u Epic Games i omogućavamo im da nastave sa svojom vizijom metaverzuma”, prenosi PC Gamer.


I dalje nam nije jasno šta je to metaverzum. Biće to neki novi virtuelni svet gde će se raditi svašta, a izgleda da će fokus biti na virtuelnom društvenom i zabavnom iskustvu za korisnike. Nismo sigurni da nam se dopada u kom smeru sve to ide, ali poslednji sud je moguće dati samo kada se planovi ovih kompanija ostvare.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

1.5 milijardi dolara za cloud gejming u 2021.

Poznate specifikacije za Xiaomi 12 Lite

10604
10605
10606
10607
10608
10609