Greška

Došlo je do greške.

Jony Ive napušta Apple i osniva sopstvenu kreativnu kompaniju

28.06.2019 11:30 | 2 Biznis IT
Jony Ive napušta Apple i osniva sopstvenu kreativnu kompaniju


Jony Ive, osoba koja je zadužena za legendarne dizajne iPhone, iPod i Mac uređaja, napušta kompaniju Apple nakon što je u Kupertinu proveo više od dve decenije. On je objavio da će naredna avantura u njegovom životu biti osnivanje sopstvene kreativne agencije, pod nazivom LoveFrom. Agencija će sa radom početi 2020. godine, a Apple će biti njen prvi klijent.

Ive neće odmah dobiti naslednika na poziciji koju napušta. Govoreći o svom odlasku iz Apple-a, Ive je prokomentarisao: "Ovo je jednostavno delovao kao prirodan i umeren trenutak kako bi se načinila promena".

 

Pogledajte još: Analitičari sugerišu da bi ovogodišnji iPhone-i mogli biti dosadni


Tim Cook, CEO kompanije Apple, je istakao da je njegova grupa dizajnera jača nego što je ikada bila, a kompanija će nastaviti da radi i sarađuje sa Ive-om, ali pod drugačijim okolnostima.

U intervjuu, Ive je istakao i da će nastaviti da radi na nosivim tehnologijama i uređajima/servisima koji prate zdravlje, a ovo su dva strateška prioriteta kompanije Apple ukoliko se nastavi smanjena prodaja iPhone-a. Odvajanje od Apple-a i rad u kreativnoj agenciji će Ive-u omogućiti da radi kao preduzetnik za kompaniju Apple, ali ga neće limitirati jer će moći da radi i na projektima za druge kompanije.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

stex Član postova: 542
Pozdravio ih Dieter Rams.

Microsoft u Edge pregledač implemetira sprečavanje praćenja aktivnosti korisnika

Honor 20 Pro je na listi Google Play sertifikovanih uređaja

10604
10605
10606
10607
10608
10609