Greška

Došlo je do greške.

Jedna od najpoželjnijih funkcija, konačno na iPhone 14 modelu

30.07.2022 09:54 | 0 Mobile
Jedna od najpoželjnijih funkcija, konačno na iPhone 14 modelu

Jedno od poboljšanja o kojima se trenutno najviše priča zbog izlaska novog iPhone 14 telefona i iOS16 operativnog sistema je aktivacija opcije ekrana koji je na neki način, uvek uključen (Always-on display), a što je inače veliki hit na Apple Watch uređajima.

Korist od ekrana koji je stalno uključen je što omogućava prikaz osnovnih informacija kao što su vreme, datum i razna obaveštenja, a da pri tom ne morate stalno pritiskati “power” taster. Najnovija, beta verzija iOS 16 operativnog sistema, objavljena tokom prethodne sedmice, otkriva nove Apple “wallpaper” pozadine za iPhone prilagođene upravo za režim rada kada je ekran stalno uključen.

 iphone_always_on_display.jpg


Apple Watch pozajmljuje iPhone telefonima korisne i praktične mogućnosti

Kako je 9to5Mac portal preneo, nove pozadine za iOS 16 su u stvari višeslojne vektorske ilustracije, koje se renderuju u različitim režimima osvetljenosti, a novo stanje uređaja u beta verziji iOS-a, pod nazivom „Sleep“, je posebno mračno. Kao što svako ko ima Apple Watch već zna, pozadine u „Always-on display“ režimu su zapravo mnogo tamnije verzije standardnog prikaza pozadine.

iphone_always_on_display_wallpaper.jpg

Izgleda da iOS 16 preuzima još neke od mogućnosti sa Apple Watch satova. Pored animiranih pozadina u 3D portret modu koje će biti dostupne od sada na iPhone telefonima, možete pokrenuti i aplikaciju za fitnes.

Brži pristup osnovnim informacijama, može biti dobra stvar – mogućnost da vidite koliko je trenutno sati na vašem iPhone-u, dok se nalazi na vašem stolu je svakako zgodnije nego da morate stalno posezati za power tasterom da biste ga osvetlili. Prema navodima creativebloga, ovde je bitno napomenuti kako se brzina osvežavanja zaključanog ekrana može značajno smanjiti, omogućavajući ekranu da prikazuje stalne informacije bez ogromnog uticaja na trajanje baterije.

Apple_dynamic_3D_wallpaper.jpg

Da budemo iskreni, ova funkcija možda ne zvuči baš toliko bitna na telefonu, kao što se pokazala vrlo praktičnom na Apple Watch-u. Ručni sat je jednostavno gubi smisao bez mogućnosti da u svakom trenutku bacite pogled i imate tačnu informaciju o vremenu, dok je kod telefona malo drugačija situacija. Zapravo vreme će pokazati da li će opcija uvek uključenog ekrana na iPhone telefonima zaista stići ove godine, ali je svakako uzbudljiv dodatak na spisku noviteta iPhone 14 modela.

Google DeepMind AI dešifrovao 3D strukturu skoro svih poznatih proteina

Windows 10 takođe dobio 22H2 ažuriranje

10104
10105
10106
10107
10108
10109