Greška

Došlo je do greške.

Jedna kompanija tvrdi da svi iPhone-i krše njene Wi-Fi patente

15.04.2019 10:20 | 2 Biznis IT
Jedna kompanija tvrdi da svi iPhone-i krše njene Wi-Fi patente


Apple je trenutno u velikoj borbi pred sudovima sa Qualcommom, a kompanija iz Kupertina će sada morati da se suoči sa jeoš jednom tužbom. Ovoga puta, Apple je navodno povredio licence za Wi-Fi patente koje poseduje kompanija Red Rock Analytics.

U tužbi ove kompanije tvrdi se da je Apple koristio patente koji pokrivaju tehnologiju primopredajnika za Wi-Fi čipove, bez autorizacije kompanije Red Rock Analytics. Navodnu tehnologiju Apple je koristio u većini svojih proizvoda, uključujući i iPhone, iPad, Apple TV, MacBook i Apple Watch uređaje. Poslednja generacije iPhone modela (uključujući XS i XR) takođe ugrožava pomenuti patent.

 

Pogledajte još: Huawei ne odbacuje ideju o prodaji svojih 5G modema kompaniji Apple


Kao rezultat svega navedenog, Red Rock Analytics traži rešenje pred sudom i želi da Apple plati odštetu za korišćenje patenata bez odobrenja. Apple nije komentarisao ove navode i postoji šansa da se kompanija ne oglasi povodom ovog slučaja sve dok se on ne razreši.

Apple ostaje jedna od omiljenih meta kada su u pitanju patent trolovi širom sveta. Zanimljivo je da je Red Rock Analytics ranije tužio i Samsung za istu povredu patenata, ali do sada još uvek nisu poznati detalji o tome kako je ovaj sudski spor okončan.

Izvor: Softpedia

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Sigurnosni propust u Internet Exploreru omogućio hakerima krađu fajlova

Qualcomm Snapdragon 865 bi mogao imati jedno ključno poboljšanje u odnosu na SD855

10604
10605
10606
10607
10608
10609