JDI kreirao transparentni senzor otiska prsta

Baziran na JDI kapacitivnoj tehnologiji, senzor otiska prsta je transparentan i mogao bi se koristiti u budućim telefonima.

Kompanija Japan Display (JDI) najpoznatija je po proizvodnji ekrana, ali se polako diversifikuje i u druge sektore. JDI je sada najavio svoj prvi senzor otiska prsta. Baziran na kompanijinoj kapacitivnoj tehnologiji, senzor otiska prsta je transparentan i mogao bi se koristiti u budućim telefonima.Tradicionalni senzori otiska prsta su izrađeni od silicijuma i nisu transparentni. U poslednje vreme, vrše se napori da se senzori ugrade iza ekrana na telefonima, ali je kreiranje transparentnih senzora potpuno novi pristup.Novi senzori koriste Pixel Eyes tehnologiju kompanije JDI, koja ugrađuje kapacitivni touch senzor u LCD panel. Kompanija je poboljšala osetljivost do tačke gde je moguće detektovati linije korisnikovog otiska. Sve ovo je ugrađeno u stakleni supstrat, koji je visoko transparentan, odnosno providan.Ovo znači da senzor nije potrebno stavljati senzor iza ekrana kako bi ostvario istu funkcionalnost kao i nedavno predstavljeni Synaptics senzor, koji debituje na Vivo X20 telefonu.JDI senzor ima dimenzije 8 x 8 milimetara (160 x 160 piksela, 508 dpi) i tzrebalo bi komercijalno da počne da se isporučuje do marta naredne godine.Pogledajte kako uživo radi prvi telefon sa senzorom otiska prsta ispod displeja (video)Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi