Greška

Došlo je do greške.

Japan troši milijardu dolara na veštačku inteligenciju

17.09.2016 08:24 | 3 Biznis IT
Japan troši milijardu dolara na veštačku inteligenciju

Japanska vlada će potrošiti 974 miliona dolara na desetogodišnji projekat koji bi trebao da veštačku inteligenciju učini realnošću. Kako navodi ugledni medij Nikkei, Riken centar za istraživanje napredne integrisane inteligencije će biti otvoren blizu železničke stanice u Tokiju i uključivaće 100 istraživača iz kompanija među kojima su Toyotai NEC.

Cilj je da se kreira AI koji će odgovarati inteligenciji prosečnog ljudskog bića do sredine ovog veka. Iako su prethodni pokušaji da se stvori održivi AI propali, Wired izveštava da će je visok kapacitet računarstva, obrade velikih podataka i automatizovanih tehnika obrade  napraviti održivom tehnologijom. Istraživači će koristiti takozvano "duboko učenje". Izveštaj takođe poručuje da IBM Watson-ov kognitivni sistem može da pomogne u dijagnozi raka bolje nego što to doktori to mogu da učine.

Apple i Foxconn sada žele premeštanje u Indiju

Izvor: Fudzilla

Neckov Novi član postova: 94
Japanci palnirao da nam istrebe! Ovi su ludi,sta ako izgube kontrolu na tim vestackim cudom.Pa sam pocne da pravi terminatore i pose 20 godina masine vladaju svetom. E hvala rusima sto imaju EPM,samo ih bacis na te robote sprzis im cipove i memorije.Treba malo te japance vratiti u doba samuraja! Debili
Nenad-nemec Novi član postova: 87
terminator u najavi

Velika Britanija: uskoro zakon po kome se ide deset godina u zatvor za online pirateriju

Otkriven datum objave i trejler za Star Wars Battlefront Death Star DLC

10604
10605
10606
10607
10608
10609