Greška

Došlo je do greške.

Izveštaji sugerišu da će se Nintendo Switch prodavati bolje nego PS4 u 2019. godini

30.11.2018 16:10 | 4 Games
Izveštaji sugerišu da će se Nintendo Switch prodavati bolje nego PS4 u 2019. godini


Ranije ove nedelje analitičari su objavili predviđanja da Nintendo Switch neće uspeti da ostvari prodaju koja je prognozirana u dvogodišnjem planu, a prodaće sa za oko tri miliona manje primeraka konzole. Međutim, najnoviji izveštaj sugeriše da ovo neće usporiti preuzimanje tržišnog udela hibridne konzole nad rivalima, a očekuje se da će Switch imati bolju prodaju nego PlayStation 4 i Xbox One tokom 2019. godine.

Očekuje se da će se Xbox One ponovo naći iza konkurencije, sa isporučenih 10 miliona konzola naredne godine, a istraživačka kompanija StrategyAnalytics predviđa da će Nintendo preuzeti vodeću poziciju od kompanije Sony. Kombinovana prodaja PS4 i PS4 Pro konzola bi trebalo da iznosi 17,1 milion primeraka, dok će se Switch prodati u 17,3 miliona primeraka tokom naredne godine.

 

Pogledajte još: WSJ: Novi Nintendo Switch stiže naredne godine


Ipak, Sony ostaje vodeća kompanija kada je u pitanju ukupna upotreba konzola na tržištu. Gotovo polovina svih konzola na tržištu su PlayStation, a zanimljivo je da je čak 84 procenta korisnika odbacilo ranije verzije konzole u korist PS4 ili PS4 Pro modela.

Dalje analize pokazuju da je prihod od tržišta konzola ponovo u porastu, a očekuje se da će do kraja godine dostići 15,4 milijarde dolara, što predstavlja povećanje od 7,6% na godišnjem nivou.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Sale83 Član postova: 2564
Citiram korisnika: blue Npr. NBA i FIFA, Madden NFL i PES-a ni nema
Naravno da ima, i NBA 2k18 i 19 i fifa18 i 19.Odlicni portovi.I ono najvaznije, igraju se i u pokretu.
blue Član postova: 2101
Živi bili pa videli. Iskreno sumnjam. Nintendo je pukao sa Wii U i na polovini ciklusa ove generacije konzola. Onda je izbacio Switch. Problem sa Switchom je sledeći. Njegov hardver već sada nije dorastao PS4 i XO konzolama. A kamoli u budućnosti jer Sony planira već sledeće godine izdavanje PS5 konzole. Nintendo sigurno neće izbaciti novu konzolu u naredne 3 godine. Znači biće pod pritiskom nove generacije konzola i hardvera koji on donosi. Na kraju krajeva, Switch igre ni trenutno ne mogu vizualno da pariraju PS4 igrama. Dodatno, sportske igre smešno deluju na switchu naspram PS4. Npr. NBA i FIFA, Madden NFL i PES-a ni nema. Isto neće biti jakih serijala poput Call Of Dity i sl. Nintendo će opet preuzeti tržište mlađe populacije, a Soniju će opet ostati hard core gejmeri i casual igrači željni timske igre.
Na kraju krajeva. I da Sony ne izbaci PS5, razlika između prodatih kozola PS4 i NS je oko 64 miliona. I da se NS i PS4 prodaju narednih godina podjednako, Nintendo ne može da smanji taj jaz ispod 50 miliona jedinica. A to je već ogromna cifra koja se direktno odražava na broj prodatih naslova. Trenutno samo par NS naslova bije na desetak miliona prodatih kopija (Mario, MArio Kart i Zelda), još 3-4 naslova između 3 i 7 miliona, sve ostalo oko miliončeta prodatih kopija.

Microsoft razmatra AMD za buduće Surface uređaje

HTC U11 Life počeo da dobija Android Pie nadogradnju u Evropi

10404
10405
10406
10407
10408
10409