Greška

Došlo je do greške.

Iznad očekivanja - Grundig 55GGU7950A Android TV recenzija

10.05.2022 15:01 | 0 Multimedija
Iznad očekivanja - Grundig 55GGU7950A Android TV recenzija

 

Od jednog od prvih radio aparata bez elektronskih cevi, prvog ultrazvučnog daljinskog upravljača, televizora u boji 1969. godine, dve godine nakon njenog predstavljanja, radio satova sa digitalnim ekranom, prvih televizora na tržištu sa 100Hz ekranom i raznih drugih inovacija i ranih primena novih tehnologija, nije ni čudo što je ovaj brend u sećanju nešto starijih korisnika ostao ugraviran u najboljem sećanju.

Na našim prostorima je Grundig u to zlatno doba od šezdesetih do kraja osamdesetih godina prošlog veka predstavljao pravu egzotiku koja je bila privilegija retkih, a na njihovom domaćem tržištu u Nemačkoj je bio praktično standard. No, kraj devedesetih i početak dvehiljaditih godina je doneo brojne promene u kojima se kompanija baš i nije snašla, pa je 2007. turski Arčelik, u čijem se vlasništvu recimo nalazi i svima dobro poznati Beko, preuzeo Grundig i rešio da oživi ovaj brend koji poput nas sigurno vrlo dobro pamti i brojna turska dijaspora.

 

 

U protekle dve godine smo bili u prilici da testiramo neke od novih Grundig modela i iako su u pitanju bili vrlo korektni televizori za svoj cenovni rang, ne možemo baš reći da su bili na nivou reputacije koji pamte oni koji su nekada imali prilike da se druže sa Grundig proizvodima.

Prva stvar je svakako dizajn koji je neuporedivo moderniji, ali što je takođe veoma bitno - svoj i unikatan, upravo ono što želimo da vidimo od brenda poznatog po inovacijama. Zvezda je u ovom slučaju postolje koje je u potpunosti napravljeno od čelične šipke savijene u oblik kakav smo često viđali u vidu plastičnih ili metalnih punih profila, koji se prostire i sa prednje i sa zadnje strane.

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Spremite novčanike, stižu AirPods Pro 2 slušalice

Windows 11 uslovljava korisnike - nema instalacije bez Microsoft naloga

10304
10305
10306
10307
10308
10309