Greška

Došlo je do greške.

Izgleda da Ilon Mask odustaje od kupovine Twitter mreže

08.07.2022 15:32 | 0 Biznis IT
Izgleda da Ilon Mask odustaje od kupovine Twitter mreže

Izvori navode da je proces prikupljanja investicija za kupovinu Twitter mreže stao. Mask ne namerava da kupi mrežu sam, već su u priču uključeni i drugi kao što je Leri Elison, bivši CEO kompanije Oracle, investicione firme Andersen Horovic i Fidelity, kripto-berza Binance i državna investiciona kompanija Katara.

Svako drži svoju stranu

Ideja iza velikog zaokreta jednog od krupnijih preuzimanja u IT industriji verovatno je posledica brige oko spama i botova, informacija koje se ne mogu tako lako proveriti, a koje su dovele do velikih sumnji zainteresovanih strana za kupovinu.

Ove informacije su se pojavile nedugo nakon što je Twitter održao konferencijski poziv sa zainteresovanim medijskim kućama u kojima je objašnjeno da njihova tehnologija za spam naloge i blokiranje botova radi baš kako treba.

Prošlo je samo mesec dana otkako je Tviter dao Maskovom timu pristup podacima, kako bi podržao tvrdnje da botovi predstavljaju manje od 5 odsto dnevnog broja aktivnih korisnika. Taj pristup je otvoren tek nakon što je Ilon tvitovao da je dogovor „na čekanju“, a Muaskovi advokati su poslali pismo u kojem tvrde da je kompanija „očigledno prekršila“ ugovor o akviziciji odbijajući da mu da pristup podacima.

IlonMaskTwitter.jpg

Kada je Twitter u pitanju, kako je opisano u proteklih nekoliko meseci i ponovo danas novinarima, oni tvrde da možda nije moguće da spoljni izvori potvrde njihov broj, jer to zahteva pristup informacijama – uključujući podatke o nalozima – koje se ne mogu deliti bezbedno.

Neko nekom duguje bar milijardu dolara

Kršenje sporazuma da Mask kupi Twitter značilo bi da neko nekome duguje milijardu dolara, kao što je navedeno u njihovom prvobitnom ugovoru. Pravna prepirka oko toga ko je kriv i da li će Masku biti dozvoljeno da odustane može biti početak jednog dugog sudskog spora.

Izvor

SBB EON - šta nudi i koliko može? (video)

Stigle prve fotografije Samsung Galaxy Watch 5 pametnog sata

10604
10605
10606
10607
10608
10609