Greška

Došlo je do greške.

Izgleda da će Samsung Galaxy Z Fold 3 doći sa kamerom ispod ekrana

19.11.2020 14:39 | 0 Mobile
Izgleda da će Samsung Galaxy Z Fold 3 doći sa kamerom ispod ekrana

 

Iako je nekoliko OEM proizvođača za Android predstavilo svoja rešenja za kamere ispod ekrana tokom poslednjih nekoliko godina, ZTE je trenutno jedini brend koji nudi komercijalni pametni telefon koji sadrži tu tehnologiju. Međutim, to će se verovatno uskoro promeniti, jer će Xiaomi-jevo rešenje za treću generaciju kamera ispod ekrana krenuti u masovnu proizvodnju sledeće godine. Ali ZTE i Xiaomi neće biti jedine dve kompanije koje će prodavati uređaje sa senzorom kamere ispod ekrana. Samsung takođe radi na rešenju za kamere ispod ekrana, a mogao bi da debituje sledeće godine na Galaxy Z Fold 3.

Samsung je predstavio originalni Galaxy Fold početkom prošle godine i imao je upadljiv izrez u gornjem desnom uglu glavnog ekrana za selfi kamere. Kompanija je potom lansirala Galaxy Z Fold 2 u septembru ove godine, a u njemu je bilo mnogo bolje rešenje - kružni izrez rupe. Sada, prema nedavnom izveštaju ETNevs-a, Samsung planira podići stvari na viši nivo pomoću Galaxy Z Fold 3 i na uređaju ponuditi svoje rešenje za kamere ispod ekrana.

 

Pogledajte još: Patent otkriva da bi Samsung Galaxy Z Fold 3 mogao dobiti S Pen

Industrijski izvori upoznati s tim otkrili su da je Samsung finalizirao planove za izvođenje svoje tehnologije pod-ekranskih kamera na tržište sa Galaxy Z Fold 3 uređajem u trećem kvartalu 2021. Izveštaj dalje otkriva da će Samsungovo rešenje koristiti poseban ekran Samsung displej, dok će senzor kamere biti nabavljen iz odeljenja LSI sistema Samsung Electronics. Zajedno sa specijalizovanim hardverom, kompanija takođe radi na algoritmu za korekciju slike kako bi poboljšala podešavanja kamere ispod ekrana.

Izveštaj napominje i da će Galaxy Z Fold 3 biti prvi Samsung uređaj koji ima kameru ispod ekrana.

Izvor: XDA developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

YouTube će prikazivati oglase na video snimcima manjih autora bez plaćanja

Kontrolišite nivo stresa i kvalitet sna sa lakoćom uz Huawei Watch GT 2 Pro

10104
10105
10106
10107
10108
10109