ITC: Nvidia povredila Samsungove patente

Sudija u američkoj Međunarodnoj trgovinskoj komisiji presudio je da je Nvidia prekršila tri patenta koja se nalaze u vlasništu kompanije Samsung

Sudija u američkoj Međunarodnoj trgovinskoj komisiji presudio je da je Nvidia prekršila tri patenta koja se nalaze u vlasništu kompanije Samsung. Presuda nije konačna, imajući u vidu da je predmet pregleda cele agencije, a konačna i puna odluka o stvari se očekuje u narednih nekoliko meseci. Portparol kompanije Nvidia izneo je svoje razočaranje odlukom, a kompanijine akcije su opale nakon poslednjeg berzanskog trgovanja i ovih vesti.
Spor između dve kompanije datira iz 2014. godine kada je Nvidia podnela patentnu tužbu protiv Samsunga i Qualcoom-a, tvrdeći da njihovi GPU-ovi povređuju njene patente. Samsung je onda uzvratio podnošenjem tužbe protiv Nvidije, tvrdeći da njen Shield tablet povređuju tri njihova patenta. U međuvremenu je sud utvrdio da nema osnova za Nvidijinu tužbu, ali će kompanija uložiti žalbu.
Nvidijin AI ekspert se pridružio Appleu
Izvor: BlogGSM
Sve informacije vezane za Nvidia, možete pogledati na Nvidia hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi