Greška

Došlo je do greške.

Italija novčano kaznila Samsung i Apple zbog usporavanja telefona

25.10.2018 13:55 | 2 Biznis IT
Italija novčano kaznila Samsung i Apple zbog usporavanja telefona


AGCM - italijansko telo za regulisanje konkurencije i tržišnog autoriteta, otvorilo je istragu protiv kompanija Samsung i Apple, uz tvrdnju da su dve kompanije implementirale planiranu zastarelost u svoje telefone. Istraga je počela u januaru, a sada je okončana i dokazana je krivica obe kompanije.

Samsung i Apple će zato morati da plate maksimalnu novčanu kaznu od po pet miliona evra. AGCM je zaključio da su objavom određenih firmware ažuriranja za mobilne telefone prouzrokovane ozbiljne greške na uređajima i značajno smanjene performanse, čime je ubrzan proces njihove zamene.


Pogledajte još: Apple mora da plati višemilionsku kaznu zbog lažnih iPhone 'Error 53' navoda


Dva proizvođača su se našla u problemu kada su previše napadno korisnike terali da instaliraju nadogradnju, kao i zbog toga što nisu objavili softver koji je omogućavao povratak na stariju verziju.

AGCM je Apple kaznio sa još pet miliona evra zbog toga što kompanija nije obezbedila jasne instrukcije o tome kada bi baterija u iPhone-ima trebalo da bude zamenjena i koji je pravilan način da se to učini. Apple je uputio izvinjenje zbog ovoga i smanjio cene zamene baterije za iPhone 6 i 6s modele.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Uros Neregistrovan korisnik
Kad sam pričao da to radi i samsung,svi su me pravili ludim,eto ništa više neću reći,mislim da je dovoljno.Samo što još niko ne pominje Google u celoj toj priči koji takođe ima velikog udela naravno sve to u sprezi sa ostalim proizvodjacima

Xiaomi Mi Mix 3 ozvaničen: četiri kamere, 5G verzija

Cooler Master predstavio ATX 24 Pin 90° Adapter

10604
10605
10606
10607
10608
10609