Greška

Došlo je do greške.

Istraživanje pokazuje da korisnici prave duže pauze između kupovine dva telefona

24.08.2019 20:43 | 2 Mobile
Istraživanje pokazuje da korisnici prave duže pauze između kupovine dva telefona


U nekom ranije periodu, korisnici su nadograđivali telefone svake dve godine. Međutim, izgleda da tehnologija pametnih telefona dostiže vrhunac do mere gde je rast performansi sa svakom verzijom sve manji. Ovde je svakako potrebno pomenuti i cenu, koja sve više izmiče kontroli i sve češće prelazi 1000 dolara/evra.

Zbog toga ne predstavlja veliko iznenađenje saznanje da je, prema nedavnom istraživanju koje je sprovela kompanija Strategy Analytics, otkriveno da je ciklus nadogradnje smartfona duži nego ranije. Na osnovu njihovog istraživanja otkriveno je da je prosečni ciklus nadogradnje u SAD sada na svaka 33 meseca, što znači da kupci u proseku nadograđuju svoje telefone jednom, tokom skoro svake 3 godine.

Naravno, ovaj ciklus nadogradnje varira od brenda do brenda, pa je tako za Apple uređaje istraživanje pokazalo da je prosečan iPhone aktivan 18 meseci, dok je prosečan Samsung telefon aktivan 16,5 meseci. Uzrast, odnodno starost korisnika, takođe igra ulogu u određivanju nadogradnje, gde oni stariji od 55 godina imaju tendenciju da duže zadrže svoje telefone, dok se oni mlađi češće odlučuju na nadogradnju.

 

Pogledajte još: Xiaomi isporučio 60 miliona telefona tokom prve polovine godine


Prema navodima Davida Kerra, višeg potpredsednika kompanije Strategy Analytics: "Operateri i brendovi uređaja se suočavaju sa značajnom inercijom s obzirom na percepciju potrošača o smanjenim inovacijama ili marginalnoj dodatnoj vrednosti u uzastopnim generacijama premijum telefona. Istovremeno, potraga za profitabilnošću od strane proizvođača dovela je do rasta cena smartfona koje idu ka i preko 1000 dolara. Cene za 5G telefone biće ključna prepreka u promeni trenutne situacije, uprkos tome što se funkcija prepoznaje kao važna za naredni uređaj proizvođača".

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

ikac2000 Novi član postova: 172
Pre ce biti da su sve skuplji i skuplji...
Gesendet von meinem SM-T580 mit Tapatalk

Samsungova 'Link to Windows' integracija stiže na više Galaxy telefona

Vip Mobile objavio dostupnost VoLTE tehnologije (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109