Greška

Došlo je do greške.

Istraživanje pokazuje da 85% Chrome ekstenzija nema polisu privatnosti

23.02.2019 18:48 | 0 Software/Web
Istraživanje pokazuje da 85% Chrome ekstenzija nema polisu privatnosti


Google Chrome ekstenzije su prilično korisne u situacijama kada je potrebno da se blokiraju reklame, upravlja lozinkama, čuvaju fajlovi za oflajn preglef, za prečice i drugo. Međutim, izgleda da poprilično veliki broj Chrome ekstenzija ne sadrži polise privatnosti. Ovo je otkrilo istraživanje kompanije Duo Lab.

Prema navodima Duo Laba, kompanija je kreirala besplatnu alatku koja analizira Chrome ekstenzije. Bazirano na 120.000 aplikacija i ekstenzija, koje se mogu pronaći u Chrome Web Store-u, otkriveno je da čak 85% ovih ekstenzija zapravo nema politiku privatnosti. To znači da ne postoji pisana garancija da bilo koji prikupljeni podaci od strane ovih ekstenzija neće biti podeljeni sa drugima.


Pogledajte još: Google menja predložene izmene za Chrome, koje bi dovele do restrikcije ad blockera


Istraživanje je takođe otkrilo da 35 procenata ovih aplikacija može da očitava podatke sa bilo kojeg sata koji korisnik poseti, 32% njih koristi eksterne biblioteke koje poseduju poznate ranjivosti, a 77 procenata ekstenzija nema sajt za podršku koji bi korisnici mogli da posete ukoliko naiđu na problem.

Iako je Google preuzeo korake u prošlosti kako bi poboljšao sigurnost Chrome-a, studija pokazuje da kompanija još uvek ima dosta posla kako bi kreirala sigurno okruženje za ekstenzije na browseru.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Oppo patentirao savitljivi telefon sa pop-up kamerom

Oppo sa 10x zoom i 48MP glavnom kamerom stiže u drugom tromesečju

10504
10505
10506
10507
10508
10509