Isporuke tableta su sve manje

Najnoviji izveštaj nam govori da po prvi put u gotovo pet godina globalne tromesečne isporuke tablet uređaja padaju ispod 40 miliona primeraka u prvom tromesečju 2017. godine

Tržište tablet uređaja je u sve većem padu jer ovi uređaji sve manje zanimaju korisnike. Tako najnoviji izveštaj govori da po prvi put u gotovo pet godina globalne tromesečne isporuke tablet uređaja padaju ispod 40 miliona primeraka u prvom tromesečju 2017. godine. Izveštaj Digitimes Researcha napominje da su očekivane isporuke tablet uređaja za prvo tromesečje 39,03 miliona primeraka, što će predstavljati isporuku ispod 40 miliona primeraka po prvi put od drugog tromesečja 2012. godine.
Digitimes Research ipak svoju prognozu čini nešto podnošljivijom tako što navodi da će pad u odnosu na prethodno tromesečje kao i pad u odnosu na isti period pre godinu dana biti blaži u odnosu na onaj viđen u prvom tromesečju prošle godine. Prvo tromesečje je tradicionalno slaba sezona, ali američki i korejski proizvođači među kojima su Apple, Samsung i Microsoft ipak predstavljaju nove proizvode, pa bi to moglo neznatno oslabiti negativan uticaj.
Isporuke laptopova će ostvariti rast u prvom tromesečju
Izvor: Digitimes

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi