Greška

Došlo je do greške.

Isporuke tableta su ponovo počele da opadaju, pravo je vreme za Android 12L

02.11.2021 16:50 | 0 Mobile
Isporuke tableta su ponovo počele da opadaju, pravo je vreme za Android 12L

 

Dok su proteklih godinu i po dana bile loše za svet uopšte, neke industrije su ironično imale koristi od haosa koji je donelo nekoliko globalnih uslova. Tržišta tableta i računara, za koja se nekada smatralo da su u samrtnim mukama, doživela su porast potražnje i prodaje, uglavnom zbog toga što su mnoga društva morala da organizuju školovanje i rad na daljinu. Međutim, nije se očekivalo da će taj status kvo trajati večno, a čini se da isporuke tableta i Chromebook-a već pokazuju početak kraja.

Nagli porast potražnje za tabletima i Chromebook-ovima prošle godine lako se može pripisati ograničenjima COVID-19 zbog kojih su mnogi ljudi ostali zaglavljeni kod kuće. Preduzeća, škole i potrošači su se trudili da se dočepaju ovih prenosivih računarskih uređaja, posebno zato što je snabdevanje bilo malo kraće zbog ograničenja putovanja i isporuke izazvanih pandemijom. Međutim, potražnja je počela da opada, a mnogi kupci su se do sada već snabdeli ovim uređajima.

 

Ako ste propustili: Galaxy Tab S8 Ultra bi mogao biti ograničeno dostupan, evo zašto

Kako IDC kaže, a prenosi Bussines Wire, tržište tableta je takođe imalo koristi od nestašice komponenti koja je mučila tržište računara, ali sada se situacija preokrenula. Proizvođači tableta, koji su često i proizvođači računara, sada su primorani da svoje ograničene zalihe komponenti i resurse dodeljuju drugim kategorijama, uglavnom laptopima i računarima za igre. Kao takvo, tržište tableta je opalo za 9,4% u trećem kvartalu 2021. u poređenju sa istim periodom prošle godine, isporučivši samo 42,3 miliona jedinica ovog puta.

Tržište Chromebook-a je bilo i gore sa padom od 29,8% u odnosu na prethodnu godinu u trećem kvartalu. S obzirom na to koliko je prodaja ove kategorije uređaja porasla poslednjih meseci, to i nije neka katatrofa. U stvari, Chromebook-ovi nastavljaju da se dobro prodaju na tržištima u razvoju, ali nedovoljno da se spreči pad globalnog tržišta.

 

Povezana vest: Android 12L najavljen za sklopive uređaje i uređaje sa velikim ekranom

Ovaj izveštaj dolazi u gotovo ironičnom trenutku, kada je Google počeo da priprema Android 12L za velike ekrane poput tableta, Chromebook-a, pa čak i računara. Naravno, ta tržišta neće nestati uprkos padu prodaje, ali bi moglo umanjiti Google-ov napor da konačno osigura da se Android zaista dobro ponaša na tabletima.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Samsung predstavlja novu beta verziju One UI 4 sa mnoštvom ispravki

Ninko Đurić, Xiaomi: odgovori na sva pitanja!

10104
10105
10106
10107
10108
10109