Isporuke laptopova u blagom porastu u februaru, HP je ponovo najbolji

Nakon značajnog pada i na mesečnom i na godišnjem nivou u januaru, svetske isporuke laptopova su ostale na vrlo niskom nivou i u februaru

Nakon značajnog pada i na mesečnom i na godišnjem nivou u januaru, svetske isporuke laptopova su ostale na vrlo niskom nivou i u februaru. Ipak, došlo je do dva posto sekvencijalnog rasta za top pet brend vendora, kao i jedan posto rasta za top tri proizvođača laptopova, navodi Digitimes Research.
Uprkos značajnom padu isporuka u januaru zbog visokog nivoa zaliha, HP je uspeo da postigne svoj cilj isporuka za fiskalno tromesečje koje se završilo 31. januara. HP je potom zabeležio značajan rast u februaru, i vratio se na prvo mesto najvećeg proizvođača po broju isporučenih jedinica. Iako je Lenovo ostvario dobar rezultat u januaru, njihove februarske isporuke su manje nego isporuke kompanije Dell, koja je ostvarila dobar rast u ovom mesecu zahvaljujući poslovnim modelima sa Windows 10 platformom. Asus i Acer su zabeležili pad isporuka u februaru zbog sezonskih faktora. Podsetićemo da Toshiba postepeno napušta potrošačko tržište.
HP dodaje FreeSync podršku u sve svoje AMD-bazirane laptopove
Izvor: Digitimes

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi