Greška

Došlo je do greške.

Isporuka telefona u Kini beleži rast od 17% tokom aprila

12.05.2020 17:34 | 0 Biznis IT
Isporuka telefona u Kini beleži rast od 17% tokom aprila


Najnovije informacije sa tržišta u Kini pokazuju da je isporuka telefona zabeležila rast od 17 procenata tokom aprila, u poređenju sa istim periodom prošle godine. Ovakav razvoj situacije sugeriše mogući oporavak tržišta, koje već izvesno vreme pati zbog posledica COVID-19 pandemije.

Prema izveštaju Reutersa: "Isporuka telefona iz kineskih fabrika ka vendorima porasla je za 17% u aprilu u odnosu na isti mesec godinu dana ranije. Analize pokazuju rani skok rasta isporuke kod proizvođača telefona kao što su Apple Inc i Huawei Technologies, kao i potencijalni povratak u normalne okvire poslovanja u Kini za šire tržište hardvera nakon epidemije koronavirusa".

 

Pogledajte još: AMD sada drži 50% prodaje premijum procesora globalno


Izveštaj tvrdi da je tokom aprila isporučeno 40,8 miliona telefona, naspran 34,8 miliona iz prošle godine. Informacije je objavila Kineska akademija za informacije i komunikacione tehnologije.

Prema istom izveštaju, Huawei je uspeo da prebrodi krizu sa koronavirusom uz isporuku koja je bila bez fluktuacija tokom tromesečja. Ostali Android vendori, kao što su Oppo, Vivo i Xiaomi, su podneli najveći teret pandemije koronavirusa.

Izvor: AndroidCentral

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

WhatsApp će uskoro omogućiti video pozive za do 50 osoba istovremeno

Honor X10 5G se pojavio na Geekbenchu pred objavu

10604
10605
10606
10607
10608
10609