Greška

Došlo je do greške.

Isporuka grafičkih karti bi mogla biti još niža tokom septembra

29.08.2021 10:49 | 0 Biznis IT
Isporuka grafičkih karti bi mogla biti još niža tokom septembra


Nvidia GeForce RTX 3060 i RTX 3060 Ti grafičke karte će se navodno u septembru suočiti sa ogromnim ograničenjima u dostupnosti, prema novom izveštaju IT Home-a. Izveštaj stiže odmah nakon nekih zaista pozitivnih vesti o isporukama video karti, koje su dostigle visoku cifru od 123 miliona primeraka tokom drugo tromesečja.

Sajt navodi da će i RTX 3060 i 3060 Ti imati smanjene isporuke za oko 50% u odnosu na ono što je bilo tokom prvih dvadesetak dana, u avgustu. Ove informacije dolaze sa foruma na kojima dobavljači (AIB) i drugi subjekti u upravljanju lancem snabdevanja dele informacije i međusobno diskutuju na ovu temu.

Problemi sa snabdevanjem dva Nvidia GPU-a navodno će trajati barem do kraja septembra, kada bi stvari mogle ponovo da počnu da se postepeno poboljšavaju.

 

Pogledajte još: Nvidia očekuje da će GPU tržište imati nedostatak zaliha tokom najvećeg dela 2022. godine


Sajt VideoCardz, međutim, dodaje da problem neće biti ograničen samo na RTX 3060 i 3060 Ti, a to će navodno uticati i na sve ostale grafičke kartice AMD-a i Nvidije.

Prema svemu sudeći, nekoliko fabrika za proizvodnju GPU-ova u Kini su pogođene ograničenjima koja su uvedena zbog novih mera povezanih sa COVID-19 pandemijom. Kao rezultat ovih nametnutih blokada, fabrike ne mogu da rade punim kapacitetom, objašnjava se u izveštaju.

Nedavno je objavljen i izveštaj o visokim cenama GDDR6 memorija, na koje je slično uticalo globalno stanje nedostatka čipova, što dodatno povećava probleme proizvođača grafičkih karti i dobavljača.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Fossil će uskoro predstaviti Gen 6 pametne satove

Realme Pad će koristiti MediaTek Helio G80 čipset

10604
10605
10606
10607
10608
10609