Greška

Došlo je do greške.

Isplivali detalji za OnePlus Nord CE 2 Lite, evo šta nas čeka

17.03.2022 09:58 | 0 Mobile
Isplivali detalji za OnePlus Nord CE 2 Lite, evo šta nas čeka

 

Kada se, pre nešto manje od dve godine, pojavio OnePlus Nord telefon, korisnici su o njemu govorili u superlativima. Bio je to prvi telefon srednje klase ovog poznatog proizvođača, a za to vreme je ovaj mobilni uređaj doneo mnogo toga po veoma pristupačnoj ceni. Sećamo se fenomenalne metalik svetloplave boje, dobrog ekrana, prijatnog korisničkog interfejsa, kao i pristojnih kamera. Po našem mišljenju, ovom telefonu vrlo malo je falilo da bude najbolji predstavnik u klasi.

Godinu dana nakon toga, pojavio se i OnePlus Nord CE 5G pa zatim i OnePlus Nord 2, a cene na domaćem tržištu i svakako lošiji odnos pruženog i dobijenog su jednostavno udaljili ove uređaje od korisnika koji su želeli kvalitetan telefon srednje cenovne kategorije kod kojih im ne bi nedostajalo niša od onoga što nude flagship uređaji. Tada, Xiaomi je bio neprikosnoven i nemilosrdan.

A sve to nas dovodi do danas i do prvih detaljnijih informacija koje su se pojavile o najnovijem pokušaju kompanije OnePlus da predstavi jedan pravi uređaj niže srednje kategorije koji će casual korisnicima ponuditi sve ono što im je potrebno. Iskreno, na trenutnom tržištu kojim u ovom segmentu maltene dominiraju Poco telefoni, kao i Samsung Galaxy A serija, biće teško.

 

GN2200.jpg Prošle nedelje, videli smo prve rendere OnePlus Nord CE 2 telefona i, rekli bismo, standardan ovogodišnji dizajn. Sada, kako navodi GSM Arena, pojavile su se detaljnije informacije za mobilni uređaj pod oznakom GN2200, a koji je upravo sertifikovan od strane federalne komisije za komunikacije – FCC.

U ovim podacima navodi se 5G povezivost, kao i promena procesorskog rešenja. Umesto Dimensity SoC na prethodnim OnePlus Nord 2 telefonima, ovaj uređaj imaće Snapdragon čipset. Za sada, nije još uvek poznato koji, ali pretpostavlja se da će to biti Qualcomm Snapdragon 695 uz Adreno 619 grafiku. Uz to, sumnja se na 6GB radne memorije, kao i 128GB i 256GB prostora za skladištenje.

Od ostalih bitnih specifikacija tu je baterija od 4.500mAh koja će imati podršku za brzo punjenje od 33W, što je duplo sporije od OnePlus Nord CE 2 uređaja, javlja MySmartPrice.

Na kraju, tu su i kamere o kojima se ne zna mnogo osim da se glavni sistem kamera sastoji od tri senzora i da će glavni modul imati senzor veličine 1/1.8”, kao i otvor blende od f/1.7, kao i elektronsku stabilizaciju slike. Za sada, informacije o ostalim senzorima navode da su to makro kamera i senzor dubine. Selfi kamera trebalo bi da ima 16MP.

Ne znamo kada će OnePlus zvanično predstaviti ovaj mobilni uređaj, ali znamo da nam je sve navedeno veoma slično mobilnom telefonu Realme V25, pa će biti zanimljivo videti ko će imati više uspeha kod korisnika.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

 

Microsoft testira oglase u Windowsu 11

Dostupni nezvanični renderi i specifikacije za Honor Magic4 Lite

10104
10105
10106
10107
10108
10109