Greška

Došlo je do greške.

Ismejan Zakerbergov Metaverse selfi, igra od 10 milijardi ima lošu grafiku

20.08.2022 14:55 | 0 Software/Web
Ismejan Zakerbergov Metaverse selfi, igra od 10 milijardi ima lošu grafiku

Pre nekoliko dana, predsednik i izvršni direktor Mete, Mark Zakerberg najavio je da će Horizon Worlds biti pokrenut u Francuskoj i Španiji, radujući se što će igrači imati prilike da istražuju i grade svetove na ovim lokacijama i pritom najavio skori dolazak Horizon Worlds-a u još više zemalja. Objava je propraćena njegovim selfijem u Metaverzumu, sa Ajfelovom kulom i katedralom Sagrada Familia u pozadini.

Bedna grafika

Međutim, otkako je Mark Zakerberg objavio ovu fotografiju, korisnici ne prestaju da ga ismejavaju. Znate, da bi se vozio konceptnim vozom metaverse, Facebook ne samo da je promenio ime u Meta, već je potrošio 10 milijardi dolara na projekat Metaverzuma. Neki korisnici Interneta su ga uporedili sa "Second Life" igrom iz davne 2007. godine, žaleći se da je Horizon Worlds daleko gori od igre stare više od deset godina.

U poređenju sa "Second Life-om", Horizon Worlds je precenjen. Neki korisnici su mišljenja da je kvalitet grafike ispod svakog savremenog kriterijuma, kao da vas vraća u gejming devedesetih, a bilo je i komentara da je čak inferioran u odnosu na PlayStation igru „Teletubbies“. Naravno, malo je preterano  suditi da je Horizon Worlds neuspeh na osnovu samo jedne slike, a sa dovoljno novca i vremena, poboljšanja su izvesna. Prema Forbsu, Mark Zakerberg, koji je potrošio 10 milijardi dolara za razvoj Metaverzum projekta i svakako se neće tek tako lako predati i dići ruke od svega samo zato što je ovaj selfi Metaverzuma ispao ružan.

Biće bolje, obećavam

Portparol Mete, Piter Grej rekao je za Verge da će doći do velikog poboljšanja grafike Horizon Worlds-a, obećavajući da će podeliti više detalja na predstojećoj konferenciji Connect, ali nije rekao kada. Mark Zakerberg je priznao da su najraniji selfiji zaista bili ružni, a zatim je objavio neke nove snimke ekrana koji izgledaju mnogo bolje.

Zuck_Meta_2.jpg

Prema pisanju sajta The Verge, ako već treba da se privuku milijarde dolara investicija u virtuelni svet koji je još uvek u razvoju i nije u potpunosti formiran, onda svakako treba izbegavati objavljivanje grubih i nedorađenih snimaka ekrana, kako bi se izbegla nepotrebna debata. Imajte na umu da je i cena Quest 2 naočara porasla za 100 dolara, što je učinilo posetu Horizon Worlds-u učinilo još skupljom.

TSMC će proizvoditi 3nm čipove za AMD i Qualcomm

Samsung ulaže 3,8 milijardi dolara kako bi se suprotstavio TSMC-u

10504
10505
10506
10507
10508
10509