Greška

Došlo je do greške.

Iris skeniranje Galaxy S8 telefona je superiorno u odnosu na FBI fingerprint

17.04.2017 09:07 | 0 Mobile
Iris skeniranje Galaxy S8 telefona je superiorno u odnosu na FBI fingerprint

Samsung je tokom predstavljanja Galaxy S8 telefona otkrio da oni mogu biti otključani putem Iris tehnologije skeniranjem vašeg oka. Kao što je bilo i očekivano, marketinški su tvrdili da je iris tehnologija bezbednija nego ona koja se koristi skenerom otiska prstiju. Iznenađenje je to što je Samsungova Iris tehnologija u stvari superiornija u odnosu na FBI tehnologiju skenera otiska prstiju (fingerprint).

Business Insider poručuje da je razgovarao sa Markom Kliftonom, direktorom kompanije koja se naziva Princeton Identity, i koja stoji iza Iris tehnologije Galaxy S8 telefona. Klifton kaže da FBI koristi 13 tačaka identifikacije po skeneru otiska prstiju, pa sa svih 10 prstiju može da se ima 130 tačaka. U međuvremenu, Iris skeniranje Galaxy S8 telefona može da registruje do 200 tačaka identifikacije sa samo jednim Iris skeniranjem.

Treba imati u vidu da Iris skener skenira oba oka pa to znači čak 400 tačaka identifikacije. Nije baš pravedno porediti dve različite tehnologije, ali je ipak impresivno da jedna komercijalna tehnologija bude efikasnija od one koju FBI koristi.

Galaxy S8 telefon koji za sada ne možete da posedujete

Izvor: BusinessInsider

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

HP sprema laptop sa Rockchip procesorom

AT&T će imati u ponudi Galaxy S8 Active

10104
10105
10106
10107
10108
10109