Greška

Došlo je do greške.

iPhone kupac pretučen ispred Apple Store prodavnice, oteli mu telefone u vrednosti od 100.000 dolara

30.11.2022 19:50 | 0 Mobile
iPhone kupac pretučen ispred Apple Store prodavnice, oteli mu telefone u vrednosti od 100.000 dolara

Incident se dogodio rano ujutro, oko 1:45 po lokalnom vremenu u Apple prodavnici koja radi poput “dragstora” tj 24-sata. U pitanju je glavna Apple prodavnica u Njujorku koja se nalazi na Petoj aveniji. Prema informacijama koje prenosi Audacy, opljačkani je kupio 300 iPhone uređaja u prodavnici i bavi se preprodajom preko svog malog preduzeća. Većina telefona je bila spakovana u tri velike torbe, i tek što je izašao iz prodavnice presreo ga je automobil koji se zaustavio ispred njega i preprečio mu put.

AppleInsider prenosi da su dvojica muškaraca iskočila iz automobila i zahtevala od nesretnika da im  odmah preda torbe. Naravno, trenutna reakcija žrtve je bila namera da se odupre krađi, jer prema priči, muškarci koji su nameravali da izvrše zločin nisu bili naoružani, fizički su ga napali i pretukli. Osoba je uspela da se delimično izbori, ali to nije bilo dovoljno, jer mu je od 300, ukradeno oko 125 telefona.

Opljačkani je napravio ceh u prodavnici u iznosu od 95.000 US$, ali za sada nema informacija o tome šta su predstavnici vlasti planirali da urade povodom ove brutalne pljačke ili kakvu će akciju preduzeti oštećeni Apple kupac. Apple prodajni objekat na Petoj aveniji olakšava kupcima da izbegnu gužve kupovinom u kasnim ili ranim satima, ali sa druge strane oni zbog toga postaju laka meta lopova ukoliko pazare veće vrednosti u “sitnim satima”. U konkretnom slučaju, neko je očigledno vrebao da ne kažemo “tipovao” žrtvu.

kradjaiphonetelefona.jpg

Policija Njujorka trenutno istražuje slučaj. Dok detaljan opis osumnjičenih i njihovog vozila tek treba da bude objavljen. U trenutku krađe je bilo svedoka koji bi mogli dati dragocene informacije u cilju hapšenja kriminalaca, pod pretpostavkom da budu uhvaćeni na vreme.

 

Izvor: Audacy & AppleInsider

Microsoft rešio Windows 11 2H22 problem sa padom gejming performansi

AFI Europe Srbija gradi novi poslovni park – AFI City Zmaj

10104
10105
10106
10107
10108
10109