Greška

Došlo je do greške.

iPad Pro sa M2 čipom mogao bi stići na jesen

28.03.2022 10:54 | 0 Mobile
iPad Pro sa M2 čipom mogao bi stići na jesen

 

Kompanija Apple već je predstavila svoj novi iPad Air sa M1 čipom, a sada se čini da ne ja na putu i potpuno novi Apple iPad Pro sa, takođe potpuno novim, Apple M2 čipom. Kako navodi poznati izvor vesti vezanih za ovu kompaniju, Mark Gurman, ovaj mobilni uređaj trebalo bi da se pojavi u nekom trenutku između septembra i novembra ove godine i predstavljaće veoma veliku nadogradnju u okviru nove generacije iPad Pro uređaja.

Kako Gurman dalje navodi, kompanija Apple je poslednju veliku nadogradnju za svoju najbolju liniju iPad uređaja predstavila tokom 2018. godine. Tok prilikom, publici je predstavljen uređaj sa oštrijim ivicama, ekranom od ivice do ivice, i USB-C konekcijom.

Trenutni iPad Pro ima M1 čipset i predstavljen je u maju prošle godine. Dakle, očekuje nas najmanje novi procesor, a moguće je još nekoliko iznenađenja. Dakle, sve u skladu sa trenutnim tempom kompanije Apple, koja je publiku navikla na unapređenja svojih prenosnih uređaja otprilike jednom u godinu i po dana.

 

Pogledajte još: iPhone 14 serija će predstaviti A16 i A16 Pro čipsetA šta bi to još moglo da korisnike obraduje kod novog Apple iPad Pro uređaja? Za sada, najverovatnije bi nova generacija najboljeg iPad uređaja trebalo da podržava bežično punjenje kroz MagSafe funkcionalnost. Da se podsetimo, MagSafe je prvo predstavljen na iPhone 12 uređajima, a omogućava punjenje do maksimalnog kapaciteta baterije za otprilike sat i 40 do sat i 45 minuta. Dakle, nije to baš brzo punjenje, ali nije ni loše za bežične standarde.

Neki od ranijih navoda su takođe tvrdili kako bi novi Apple iPad Pro mogao da promeni dizajn i stigne sa staklenom poleđinom, ali izgleda da je kompanija Apple ipak odustala od te ideje i isporučiće svoj novi flagship tablet sa aluminijumskom poleđinom uz prisustvo Apple loga, javlja The Verge.

Naravno, sve najviše interesuje M2 čipset i njegove performanse. Trenutno, nema nikakvih informacija oko toga šta nas tačno očekuje sa ovim mobilnim procesorskim rešenjem. Prema mišljenju Marka Gurmana, M2 čipset trebalo bi da bude baziran na istoj osmojezgarnoj arhitekturi kao i M1, a prema njegovim navodima ovo rešenje moglo bi da se nađe i u uređajima MacBook Pro dijagonale 13 inča, Mac Mini, kao i u novom iMac-u sa dijagonalom od 24 inča koji se takođe očekuje kasinje ove godine. Dakle, mnogo tvrdnji, mnogo mišljenja, a za sada malo konkretnih informacija.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Nvidia predstavila novi softverski alat – Streamline

Android telefoni i sateliti = tačnija vremenska prognoza

10104
10105
10106
10107
10108
10109