Greška

Došlo je do greške.

iPad Pro 2021 top modeli se očekuju sa 5G mmWave podrškom

28.11.2020 14:51 | 0 Mobile
iPad Pro 2021 top modeli se očekuju sa 5G mmWave podrškom

 

iPad Pro naredne generacije će navodno podržavati 5G mmWawe tehnologiju viđenu na trenutnoj generaciji iPhone 12 modela u SAD-u. Očekuje se da će ova tehnologija na kraćim udaljenostima ponuditi veće brzine nego 5G ispod 6GHz. Novi izveštaj sugeriše da Apple aktivno razvija sopstveni mmWawe AiP (antena u paketu) kako bi ga integrisao u veći deo svog portfolia, osim iPhone uređaja. Iako je ova tehnologija ove godine ponuđena samo korisnicima u SAD sa iPhone 12 uređajima, šire uvođenje te tehnologije moglo bi se videti sledeće godine.

DigiTimes se u svom izveštaju pozivao na izvore koji su rekli da bi vrhunski iPad Pro modeli koji se očekuju na tržištu 2021. godine trebalo da nude 5G povezivanje sa mmWawe podrškom. Citira svoje izvore i tvrdi da je Apple bio uspešan u razvoju sopstvenih mmWawe AiP modula, a ovo bi moglo da pomogne gigantu iz Kupertina da pogura novu tehnologiju i na druge proizvode - poput iPad modela sledeće generacije. Iako u izveštaju nije izričito rečeno da će iPad Pro opseg dobiti podršku od 5G mmWawe, Apple tradicionalno uvodi vrhunske funkcije prvo u serije „Pro“. Ostali iPad modeli u Appleovom portfoliu takođe bi trebali dobiti podršku.

 

Pogledajte još: Apple će predstaviti OLED ekrane na iPad Pro 2021. godine

Samostalnost u dizajnu i razvoju AiP modula takođe znači da Apple-ovi vrhunski iPad‌ proizvodi koji će biti predstavljeni 2021. godine mogu biti isporučeni sa mmWawe tehnologijom“, kaže se u izveštaju, a navode izvori.

Sa uspehom u razvoju AiP modula, izveštaj kaže da Apple ide korak dalje ka sopstvenom razvoju RF front-end (RF-FEM) modula. Kompanija navodno namerava da u budućnosti izrađuje sopstvene modeme.

Prethodni izveštaji sa tvrdili da Apple svoju sledeću generaciju iPad Pro prebacuje na OLED ekrane. Top model iPad Pro će možda uključivati i tehnologiju mini-LED ekrana. Mini-LED displeji koriste pojedinačne LED diode za stvaranje slike na sličan način kao OLED displeji. Navodi se da je jeftinija za proizvodnju, a od Apple-a se očekuje da prvo ubaci novu tehnologiju ekrana na svoju iPad liniju. Analitičar Ming-Chi Kuo predvideo je da će sledeća generacija iPad Pro programa biti predstavljena negde u prvoj polovini sledeće godine.

Izvor: Gadgets 360

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei P50 bi mogao da integriše tehnologiju tečnih sočiva kako bi omogućio fokusiranje u milisekundi

Snapdragon 875 i 775G pokazuju odlične rezultate na AnTuTu testovima, veliko povećanje u odnosu na prethodnike

10104
10105
10106
10107
10108
10109