Greška

Došlo je do greške.

iPad dobio sopstveni operativni sistem pod nazivom iPadOS

04.06.2019 19:31 | 0 Software/Web
iPad dobio sopstveni operativni sistem pod nazivom iPadOS


Apple-ov iPad je ove godine proslavio deveti rođendan, a uređaj je spreman da napusti iOS i pređe na sopstvenu platformu, pod nazivom iPadOS, koju je Apple predstavio tokom WWDC konferencije. Operativni sistem stiže sa velikim brojem novih funkcija, a većina njih se fokusira na produktivnost.

Početni ekran je sada značajno korisniji - prikazuje više aplikacije koje je moguće pokrenuti, a moguće je i pinovati vidžete na home screen, koji se prikazuju svaki put kada se iPad otključa.

Funkcija "slide-over" omogućava svajpovanje između više aplikacija na iPad-u, na sličan način na koji je to moguće i na iPhone uređajima.

ipad2_6.jpg


Split view je sada poboljšan. Moguće je otvaranje iste aplikacije u split view modu, tako da je omogućen rad na dva dokumenta u istoj aplikaciji smeštenim jedan pored drugog. Takođe, moguće je imati delove iste aplikacije otvorene u više servisa (na primer, Notes split view otvoren i uz Safari i Mail).

 

Pogledajte još: Apple predstavio macOS Catalina


Safari je sada pregledač desktop klase, koji neće podrazumevano prikazivati mobilni izgled sajtova. Apple je takođe dodao 30 dodatnih prečica za tastaturu, kako bi omogućio bržu navigaciju kroz Safari.

Na kraju, Apple Pencil je dobio unapređenja - latencija je sa 20ms smanjena na samo 9ms, dok je paleta sa alatkama proširena i omogućena dostupnom i za eksterne aplikacije.

Izvor: GSMArena

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Apple predstavio iOS 13 uz Dark Mode, svajp tastaturu

Canalys: Globalna isporuka telefona će zabeležiti pad od 3,1% tokom godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509