Greška

Došlo je do greške.

IOTSF uvrstila bezbednosnu politiku Xiaomi pametnih uređaja među najbolje na svetu

22.11.2021 15:24 | 0 Biznis IT
IOTSF uvrstila bezbednosnu politiku Xiaomi pametnih uređaja među najbolje na svetu

 

Saopštenje za javnost

Korporacija Xiaomi (Xiaomi ili Grupa), koja proizvodi elektroniku i pametne uređaje, dobila je najvišu ocenu za svoju IoT (Internet stvari ili Internet inteligentnih uređaja) bezbednost od strane IoT Bezbednosne fondacije (Internet of Things Security Foundation - IoTSF).

Xiaomi je učestvovao na IoTSF 2021 virtuelnoj konferenciji, globalnom događaju održanom 3. i 4. novembra, koji je bio fokusiran na IoT sajber bezbednost. Xiaomi, koji je najveća svetska potrošačka AIoT platforma, podelio je svoje uvide u bezbjednost IoT-a. Tokom događaja, IoTSF je objavio izveštaj koji je pokazao da je Xiaomi među najboljim kompanijama koje primenjuju politiku otkrivanja ranjivosti sistema. Izveštaj još jednom demonstrira Xiaomi-jevu vodeću poziciju kada je u pitanju bezbednost IoT uređaja.

IoTSF je formiran 2015. godine kao odgovor na rastuće prijetnje za IoT primjenu. IoTSF ima više od 100 članova, uključujući kompanije kao što su ARM, Cisco, BSI, Mastercard i Xiaomi, koji zajedno teže da pronađu načine da unaprijede IoT bezbjednost. Virtuelna konferencija IoTSF 2021 bila je sedma godišnja konferencija koju je održao IoTSF. Delegati iz različitih kompanija, institucija i organizacija razgovarali su o pitanjima bezbjednosti IoT pametnih uređaja i podijelili najnovija istraživanja i najnovije prakse za izgradnju sigurnog i pouzdanog IoT ekosistema.

Kevin Song, šef odjeljenja za bezbjednost i usklađenost privatnosti kompanije Xiaomi, održao je prezentaciju pod nazivom „Praksa usvajanja okvira za usklađenost sa IoT bezbjednosti“ na konferenciji. U svojoj prezentaciji, Kevin je objasnio kako je Xiaomi izgradio svoj bezbjednosni okvir koristeći najviše standarde u industriji, kao što su standardi IoTSF i ETSI EN 303 645 koji je jedan od prvih kohezivnih globalnih standarda za IoT sajber bezbjednost.

 

xiaomiappendixAlist.jpg

 

IoTSF je objavio Izvještaj o otkrivanju savremene kontrole ranjivosti bezbjednosnih sistema, koji detaljno opisuje načine detektovanja ranjivosti različitih tehnoloških kompanija. Xiaomi je bio na „zelenoj listi“, a to su kompanije koje ne samo da ispunjavaju osnovne zahtjeve, već ispunjavaju i prošireni granični test IoTSF-a. Prema izvještaju, postoji 20 drugih kompanija iz cijelog svijeta koje su također uspješno ušle na zelenu listu izvještaja zajedno sa Xiaomi-jem, uključujući Google, Microsoft, Siemens, Bosch, LG i Panasonic, itd.

Džon Mur, suosnivač i generalni direktor IoTSF-a, rekao je: „Misija IoTSF-a je uvijek bila da pomogne da IoT proizvodi budu bezbjedni za povezivanje. Kao deo te misije, podigli smo svijest i pozvali proizvođače IoT opreme da usvoje pristup koji na prvo mjesto stavlja bezbjednost i posvete više pažnje rastućem broju bezbjednosnih pretnji IoT-a. Xiaomi je dobar primjer odgovornog proizvođača koji se odaziva na taj poziv i dobar je primjer kompanije koja ozbiljno shvata najbolju bezbjednosnu praksu. Xiaomi je bio aktivan u demonstriranju svojih obaveza – na primjer, objavljivanjem Politike otkrivanja ranjivosti od 2019. i transparentnošću u pogledu toga kako se njegovi timovi pridržavaju principa bezbjednosti u svim fazama životnog ciklusa proizvoda. Ponosni smo što su članovi IoTSF-a i što pokazuju liderstvo na tržištu."

Xiaomi je jedan od najboljih brendova pametnih telefona na svijetu. Također je uspostavila najveću svjetsku potrošačku AIoT platformu. Xiaomi, kao kompanija za pametnu proizvodnju i kućnu elektroniku, nudi stotine proizvoda i ima više od 374,5 miliona pametnih uređaja (osim pametnih telefona i laptopova) povezanih na svoju platformu. Od 30. juna 2021. godine Xiaomi je posvijećen poboljšanju bezbjednosne zaštite svojih IoT proizvoda i poboljšanju korisničkog iskustva.

Xiaomi je bio jedan od implementatora IoXt alijanse. U julu 2021, Mi 360° kućna bezbjednosna kamera je dobila Kitemark sertifikat za stambene IoT uređaje od Britanske standardne institucije (BSI), dok je Xiaomi Home aplikacija dobila Kitemark sertifikat za bezbjedne digitalne aplikacije. Kompanija je također bila lider u uspostavljanju laboratorije specijalizovane za bezbjednost IoT-a, za istraživanje novih bezbjednosnih tehnologija i za pružanje moćne zaštite za pametan način života koji je omogućen tehnologijom.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Želite 35% na Huawei uređaje? Iskoristite Black Friday specijalnu ponudu

Google sajt Play Store prodavnice konačno dobija preko potreban redizajn

10604
10605
10606
10607
10608
10609