Greška

Došlo je do greške.

iOS 13 će imati tamni mod, više prozora za iPad i druge izmene

16.04.2019 12:40 | 0 Software/Web
iOS 13 će imati tamni mod, više prozora za iPad i druge izmene


Apple će predstaviti iOS 13 na svojoj godišnoj konferenciji za developere u junu, a sada su se pojavile informacije o tome šta se sve može očekivati u novom softveru.

Prvo, iPhone i iPad uređaji dobijaju tamni mod na sistemskom nivou, koji se može uključiti u podešavanjima. Takođe, iPad aplikacije koje rade na Mac uređajima preko Marzipan-a će moći da iskorite prednosti tamnog moda na oba sistema.

Postojaće veliki broj iOS 13 izmena koje su specifične za iPad, a ovo uključuje i mogućnost otvaranja više prozora. Svaki od prozora će sadržati listove koji su prikačeni za određeni deo ekrana, ali se mogu otkačiti prevlačenjem, nakon čega postaju kartice koje je moguće pomerati. Kartice podržavaju gomilanje i druge funkcije.

ios2_6.jpg


iOS 13 dobija standardne "undo" gestikulacije. Moguće je svajpovanje sa tri prsta u oblasti tastature - levo za undo i desno za redo. Kako bi se korisnicima stavilo do znanja da funkcija postoji, pojaviće se tutorijal kada se tastatura po prvi put bude koristila nakon ažuriranja.

Mail aplikacija će organizovati poruke u kategorije (kao što su marketing, kupoivine, putovanja i drugo) a sve će moći da se pretražuje. Aplikacije, zasnovane na eksternim dokumentima, će dobiti lakše alatke za kolaboraciju, slično onome što je dostupno u Apple Pages, Numbers i Keynote aplikacijama.

Postojaće još neke karakteristike specifične za korišćenje od strane developera, a više zvaničnih detalja se očekuje 3. juna.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Google nagoveštava 'nešto veliko' za Pixel liniju

NZXT objavio limitiranu ediciju H500 Vault Boy kućišta

10504
10505
10506
10507
10508
10509