Greška

Došlo je do greške.

Investitori tuže Ilona Maska

30.05.2022 13:51 | 0 Biznis IT
Investitori tuže Ilona Maska

 

Ima li kraja Twitter sagi? Iskreno, sve ovo počinje da liči ne na nekadašnje španske, nego na moderne turske serije, samo što se čitavoj situaciji oko kupovine društvene mreže Twitter više i ne nazire kraj, a dalji zaplet ne bi mogli da pretpostave ni oni najobavešteniji među nama.

U još jednom zaokretu vezanom za trenutna dešavanja oko preuzimanja Twitter mreže od strane mnogima omiljenog trola na globalnom nivou, a u slobodno vreme i tehnološkog vizionara, Ilona Maska, investitori u ovu društvenu mrežu podneli su tužbu protiv ovog gospodina sredu, 25. maja 2022. godine. Pitanje je zbog čega.

Razlozi tužbe

Kako prenosi Associated Press, tužba protiv Ilona Maska podneta je sudu u Severnom distriktu Kalifornije, a u priloženoj dokumentaciji tvrdi se kako je izvršni direktor kompanije Tesla aktivno radio na smanjivanju cene deonica kompanije Twitter iz dva potencijalna razloga – ili kako bi odustao od kupovine ili kako bi znatno smanjio cenu te kupovine.

Dakle, Ilon Mask je ili najveći šaljivdžija modernog doba ili ekstremno vešt biznismen. U ovom trenutku, ni kompanija Twitter ni predstavnici Ilona Maska nisu komentarisali detalje tužbe o kojoj govorimo.

Istorijat Twitter sage

Prethodnog meseca, Mask se ponudio da kupi Twitter za 44 milijarde dolara u procesu zvanom “hostile takeover” prilikom kog investitor ili grupa investitora ponude cenu koja je po deonici nešto više od trenutnih procena na berzi.

Međutim, nedugo nakon toga Ilon Mask stopirao je ceo proces sa objašnjenjem kako ne želi da nastavi akviziciju bez jasnih informacija o tome koliko je profila na ovoj društvenoj mreži napravljeno od strane botova i koliko profila predstavlja spam.

U ovom trenutku, veruje se kako su ovo sve jasno isplanirani potezi kako bi se ili smanjila cena deonica ili odustalo od kupovine. Šta je istina ne znamo, ali znamo da vreme hoće pokazati da li je Mask bio ozbiljan i svojoj nameri ili je samo napravio jedan ogroman svetski stend-ap nastup.

Ne treba zaboraviti ni da je pre neki dan Twitter kažnjen sa 150 miliona dolara zbog odavanja korisničkih podataka za potrebe personalizovanih oglasa.

Google radi na personalizovanom prepoznavanju govora

Ovo su dijamantske baterije koje se prave od nuklearnog otpada i mogu da traju 1000 godina

10604
10605
10606
10607
10608
10609