Greška

Došlo je do greške.

Internet Explorer dobio svoj nadgrobni spomenik u Južnoj Koreji

18.06.2022 20:14 | 0 Software/Web
Internet Explorer dobio svoj nadgrobni spomenik u Južnoj Koreji

 

Nadgrobni spomenik je dizajnirao i poručio koreanski softverski inženjer Jung Ki-joung, a na spomeniku se navodi i koliko je dugo živeo, kao i čuveni epitaf: „Bio je to dobar alat za skidanje drugih browsera“.

Matična kompanija iz Redmonda je rešila da pusti Internet Explorer niz vodu i najavila da ovaj browser više neće dobijati bezbednosne ispravke ni ažuriranja, a da će ga zameniti Edge u narednih nekoliko meseci.

Groblje zaboravljenih softvera od pre neki dan je bogatije za još jedan Microsoft proizvod, što se ispostavilo kao odlična prilika za malo šale na njihov račun. Iako je ideja bila da se malo nasmeju, ove slike su postale viralne u južnoj Koreji, a nadgrobni spomenik je postavljen u dvorištu kafića koji drži brat pomenutog inženjera.

IE_wide.jpg

Jung je za Reuters izjavio:

Bilo je to veliko cimanje, ali ja bih to ipak nazvao odnosom ljubavi i mržnje jer je Explorer nekada dominirao jednom erom. To je još jedan razlog da se zahvalim Exploreru, jer mi je sada omogućio da napravim vrhunsku foru. Žao mi je što ga nema, ali neću ga zaboraviti. Tako da je njegovo penzionisanje, za mene, jedna dobra smrt.

Explorer će večno ostati upamćen kao browser prema kojem su se dizajnirali sajtovi, jer je upravo on bio podrazumevani browser za većinu državnih institucija. Ono što je jako interesantno je da je najava da će Explorer otići u penziju postala problem za čak 47% poslovnih računara koji koriste Windows 10, jer se u nekoj meri oslanjaju na 27 godina star Internet Explorer. Pa vi vidite.

vivo X80 Pro recenzija - ozbiljan konkurent najboljima! (Video)

Koje igre već danas možete da preuzmete potpuno besplatno

10504
10505
10506
10507
10508
10509