Intelovi planovi na polju memorija bi mogli ubiti Micron

Analitičari Wall Streeta su smanjili vrednost kompanije Micron nakon Intelove najave da će proširiti investicije u NAND tehnologije

Analitičari Wall Streeta su smanjili vrednost Microna nakon Intelove najave da će proširiti investicije u NAND tehnologije. Intel ima planove da investira 5,5 milijardi dolara u fabriku u Kini, kako bi proširio NAND proizvodne kapacitete. Početna 3D NAND proizvodnja se očekuje u drugoj polovini sledeće godine u Dalanu u Kini.
Sa cenovnim pritiskom koji je već prisutan na DRAM tržištu, Intel stavlja Micron u vrlo nezgodan položaj. Više od polovine proizvodnje će koristiti 3D NAND tehnologiju u naredne dve do tri godine, a Intelov fokus na tu tehnologiju će smanjiti oslanjanje na Micron kao dobavljača i transformisati ga u konkurenta. Kako će Intel sve više samostalno proizvoditi NAND, to će smanjiti zavisnost od zajedničkog ulaganja ove dve kompanije. Intel ima pravo da proda svoj deo zajedničkog poslovanja Micronu, a ukoliko se odluči da to učini, sve bi moglo da se dogodi u naredne dve godine.
Intelovi Cherry Trail čipovi se već nalaze u tabletima od 100 dolara
Izvor: Fudzilla
Sve informacije vezane za Intel, možete pogledati na Intel stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi