Greška

Došlo je do greške.

Intelovi procesori pogođeni novom 'CacheOut' ranjivošću

28.01.2020 12:07 | 2 Hardver
Intelovi procesori pogođeni novom 'CacheOut' ranjivošću


Sigurnosni istraživači su otkrili novu ranjivost koja pogađa Intel procesore. U pitanju je napadački vektor koji utiče na to da Intelov mehanizam za keširanje dovodi do curenja podataka iz gotovo svakog hardverski zasnovanog sigurnosnog područja.

Nova ranjivost nosi naziv "CacheOut" i od strane Intela je okarakterisana kao pretnja srednjeg nivoa. Kompanija planira da uskoro objavi mikrokod koji će prebroditi ovu ranjivost. Srećom, ranjivost se ne može zloupotrebiti preko veb pregledača, što smanjuje potencijalnu štetu koju bi mogla načiniti.

Intelovi procesori, koji datiraju pre četvrtog tromesečja 2018. godine su podložni CacheOut ranjivosti, a kompanija je uspela da delimično ublaži delovanje CacheOut-a tako što je ispravio drugu ranjivost.

 

Pogledajte još: Intel Core i5-10300H je 11% brži od Core i5-9300H modela u Cinebenchu


Ističe se da je poznato da AMD procesori nisu podložni CacheOut ranjivosti, ali postoji mogućnost da bi IBM i ARM procesori mogli biti pod uticajem ovog propusta.

Korisnicima Intel procesora se preporučuje da primene kompanijine mikrokod ispravke, koje će biti objavljene u vidu novih ažuriranja platforme (BIOS ažuriranja) ili primenjeni na nivou operativnog sistema za Windows korisnike.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

serbiadiablo Član postova: 2244
Amd tenk

Cat Phones predstavlja Cat S52, najtanji i najizdržljiviji telefon na svetu

Galaxy Z Flip stiže 14. februara po dosta većoj ceni od očekivane

10203
10205
10206
10207
10208
10209