Intelov ''Marble Falls'' i ''Newport'' dizajn

Juče je startovao ovogodišnji Intel Developers Forum, koji se održava u San Hozeu, Kalifornija. Ovaj skup će trajati 4 dana i jedan je od najbitnijih konferencija koje se održavaju tokom godine (ovde ne treba računati sajmove). Verovatno najpraćenije stvari će biti novi Intelovi procesori (Prescott, Dothan, Pentium-M, Madison), kao i prate

Juče je startovao ovogodišnji Intel Developers Forum, koji se održava u San Hozeu, Kalifornija. Ovaj skup će trajati 4 dana i jedan je od najbitnijih konferencija koje se održavaju tokom godine (ovde ne treba računati sajmove). Verovatno najpraćenije stvari će biti novi Intelovi procesori (Prescott, Dothan, Pentium-M, Madison), kao i prateći čipseti.
Među prvim uređajima koji su juče predstavljenji, našla se referenta desktop platforma pod kodnim imenom Marble Falls, bazirana na Small Form Factoru (SFF) za 2004. godinu. Ovo će biti dual-display računar sa P4 procesorom ( HT tehnologija), Springdale i865 čipsetom, Gigabit-nim Ethernet adapterom, sa radio LAN IEEE 802.11a, Bluetoothom, ATi Radeon 9000 Mobility GPU-om i Serial ATA HDD-om. Marble Falls će, takođe, podržavati PCI Express, kao i USB 2.0 standard.

Što se tiče mobilnih računara, Intel je predstavio svoj “Newport” dizajn. Newport uređaj najviše liči na Tablet OC na koji se može priključiti tastatura, baziran je Centrino tehnologiji, što znači da podržava Radio LAN (IEEE 802.11a/b), GPRS, Bluetooth itd.
Izvor : VR-Zone

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi