Greška

Došlo je do greške.

Intelov Horseshoe Bend koncept nam daje uvid u budućnost fleksibilnih računara

08.01.2020 09:00 | 0 Mobile
Intelov Horseshoe Bend koncept nam daje uvid u budućnost fleksibilnih računara


Intel je tokom CES sajma predstavio sopstveni fleksibilni PC koncept, koji bi trebalo da inspiriše pojavu potpuno nove kategorije uređaja. Prototip nosi naziv Horseshoe Bend i radi se o poprilično velikom uređaju.

OLED displej od 17.3 inča ima 4:3 odnos stranica, što znači da je približniji tradicionalnim laptopovima kada se rasklopi. Tu je i postolje u Surface stilu, koje omogućava korišćenje displeja u punom obimu u kombinaciji sa bežičnom tastaturom.

Očekuje se da bi najveća primena ovakvog laptopa mogla biti u segmentu kreiranja sadržaja i olakšane upotrebe korisničkog interfejsa.
Horseshoe Bend koristi Intelovu novu 10nm Tiger Lake arhitekturu, koja se očekuje u laptopovima tokom ove godine. Ovo će omogućiti 7mm tanka kućišta, uz 9W TDP i bez aktivnog hlađenja. Uređaj je prikazan uz standardni Windows 10, ali Intel očekuje da će u budućnosti Microsoftov dolazeći Windows 10X OS biti dobar izbor za ovu kategoriju uređaja.

Za sada deluje kao da Intel zaista ima nameru da ovakav format računara načini dostupnim na mejnstrim tržištu, a kompanija planira saradnju sa nekoliko proizvođača koji će pomoći u razvoju ovakvih uređaja u bliskoj budućnosti.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Gejming bez žice - HyperX Pulsefire Dart i ChargePlay Base (video)

Renderi nam daju uvid u dolazeći iPhone 9 kompaktni telefon

10104
10105
10106
10107
10108
10109