Greška

Došlo je do greške.

Intel ulazi na tržište cloud gejminga?

25.11.2019 11:30 | 0 Games
Intel ulazi na tržište cloud gejminga?


Intel je tokom 2018. godine podneo zahtev za patent koji opisuje kontroler za video igre, a pomenuti patent je sada objavljen što nam sugeriše da kompanija ima planove da uđe na tržište cloud gejminga.

Sam patent ne predstavlja ništa neobično i ne otkriva detalje o funkcijama kontrolera. Tu su samo skice referentnog dizajna, koje ukazuju na to da će fokus kontrolera biti na multimediji i gejmingu. Kontroler u vrhu ima touchpad nalik na DualShock 4, kao i media tastere u dnu, a ne izgleda preterano ergonomski.

Intel trenutno nema planove o tome da kreira sopstveni servis za streaming igara, već će umesto toga koristiti svoje Xeon i Iris Pro procesore za pokretanje Tencentovog novog servisa za streaming igara, pod nazivom Start, koji je namenjen tržištu Kine.

intel2_104.jpg


Tencent i Intel su svoje partnerstvo na polju cloud servisa objavili u novembru 2018. godine, osam meseci nakon što je prijava za patent podneta. Novi Intelov kontroler će verovatno biti korišćen za pomenuti streaming servis i neprekinuto iskustvo zabave koje će nuditi Tencentova platforma.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

TCL PLEX je novi mobilni telefon na tržištu Srbije

Budući G-Sync modul displeji će podržavati Adaptive-Sync i HDMI-VRR

10404
10405
10406
10407
10408
10409