Greška

Došlo je do greške.

Intel sprema Bonanza Mine čip za rudarenje kriptovaluta, predstavljanje na ISSCC-u

19.01.2022 09:16 | 0 Hardver
Intel sprema Bonanza Mine čip za rudarenje kriptovaluta, predstavljanje na ISSCC-u

 

Intel ulazi na tržište hardvera digitalne kriptovalute stvaranjem novog čipa za rudarenje pod nazivom „Bonanza Mine“. Priča se da će "Team Blue" predstaviti novi procesor na International Solid-State Circuits Conference (ISSCC 2022). ISSCC će se održati onlajn od 20. do 24. februara. Prošle godine, konferencija je koristila hibridni format, pri čemu su neke kompanije odlučile da predstave svoju diskusiju lično, dok su druge digitalno. Ipak, sa širenjem Omnicron-a širom sveta i vladama koje zaustavljaju putovanja na nekoliko lokacija, komitet je odlučio da ove godine bude potpuno digitalan kako bi pratio ovu promenu.

ISSCC konferencija se promoviše kao „najvažniji globalni forum za prezentaciju napretka u poluprovodničkim kolima i SoC. Konferencija nudi jedinstvenu priliku za inženjere koji rade na dizajnu i primeni IC-a da se umreže sa vodećim stručnjacima.

 

inteltekst.jpg23. februara 2022. u 7 ujutro (PST), Intel će predstaviti svoju diskusiju u živoj prezentaciji „Bonanza Mine: Ultra-Low-Voltage Energy-Efficient Bitcoin Mining ASIC“. Integrisano kolo za specifične aplikacije, ili ASIC, je integrisani čip dizajniran za određenu svrhu, u ovom slučaju, rudarenje digitalne valute Bitcoin. Intelov novi procesor će omogućiti niske nivoe potrošnje energije i ostati veoma efikasan dok pomaže u rudarenju bitkoina. Postoji očekivanje da bi se Intel mogao staviti u direktnu konkurenciju sa Bitmain-om na specijalizovanom tržištu za rudarenje bitkoina..

Bitmain nudi specijalizovani hardver rudarima digitalne valute za efikasnije iskorišćenje. Pošto se Intel približava njihovim dizajnima za ASIC Bitcoin rudarenje, Bitmain će morati da obezbedi nešto drugačije što Intel ne može da ponudi za rudarenje digitalne valute.

 

Pogledajte još: Intel Z790 i B760 matične ploče za Raptor Lake CPU 13. generacije su već navedene na EEC-uIntel se nada da će odvratiti sve korisnike grafičkih kartica, posebno potencijalne ARC Alchemist potrošače, da koriste svoje najnovije kartice u rudarske svrhe. Kompanija je znala da će potreba za Intelovom opcijom kripto rudarenja biti neophodna za budućnost i ostati konkurentna drugim velikim proizvođačima, kao što su AMD i NVIDIA. Bitcoin ne može da koristi grafičke kartice za rudarske svrhe, zbog čega je ovaj korak kompanije Intel toliko ključan. Njihove grafičke kartice trenutno kopaju digitalne valute kao što su Ethereum i druge kriptovalute.

Intel nije objavio nikakve informacije pre njihovog predstavljanja sledeće nedelje, na primer da li se „Bonanza Mine“ smatra istraživačkim projektom kompanije ili će biti dostupan za upotrebu u budućnosti. Malo je spekulacija da će to biti planirano izdanje u budućnosti, budući da se prezentacija svrstava u kategoriju „Highlighted Chip Releases: Digital/ML“, navodi WccfTech.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Testirali smo za vas: Amazfit GTR3 i GTS3 - moćan fitness i još ponešto

Galaxy Tab S8 će se isporučivati bez punjača, ali će biti u paketu sa S olovkom

10203
10205
10206
10207
10208
10209