Greška

Došlo je do greške.

Intel: Savitljivi laptopovi bi se mogli pojaviti za dve godine

13.05.2019 11:30 | 0 Mobile
Intel: Savitljivi laptopovi bi se mogli pojaviti za dve godine


Intel trenutno vrši istraživanja na polju tehnologija savitljivih ekrana, a kompanija veruje da nas svega nekoliko godina deli od toga da nešto konkretno vidimo na tržištu. Ovo bi moglo stići u formi fleksibilnog laptopa.

Prema navodima iz Nikkei Asian Review izveštaja, Intelov zvaničnik je istakao da bi nas moglo deliti oko dve godine od objave savitljivog laptopa. U Intel su, doduše, oprezni u konkretnim objavama vremenskih okvira kada bi se tehnologija mogla pojaviti, jer je istraživanje i razvoj u ranim fazama i za sada kompanija pokušava da shvati mogućnosti i limite fleksibilnih tehnologija.

 

Pogledajte još: Intel u junu počinje da isporučuje Ice Lake, 7nm stiže 2021. godine


S druge strane, istaknuto je da bi Intel u svakom trenutku tehnički mogao da ubrza razvoj na tehnologiji i objavi je mnogo ranije. Ali ni industrija, ni zajednica korisnika za sada nemaju zahteve po ovom pitanju, stoga ne postojji potreba da se žuri sa razvojem tehnologije.

Na tržištu je u ovom trenutku dostupno tek nekoliko savitljivih telefona, ali za sada ne postoji velika potražnja, tako da je jasno da će savitljivi ekrani još neko vreme morati da provedu na tesovima u laboratorijama.

Izvor: Softpedia

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Očekuje se rast isporuke memorija tokom 2019. godine

Android Q će omogućavati aplikacijama da snimaju zvuk iz drugih aplikacija

10104
10105
10106
10107
10108
10109