Intel proverava Centrino bug

Pronađen je bug na Intel Centrino platformi ove nedelje. Po eWeek-u, VPN (Virtual Private Network) softver na Centrino notebook-u dovodi do čuvenog plavog ekrana smrti.
Izvori kažu da instaliranje i korišćenje VPN klijenta na Centrino laptopu dovodi do plavog ekrana smrti kada je uređaj resetovan. Veruje se da je problem u Intelovim PROSet d

Pronađen je bug na Intel Centrino platformi ove nedelje. Po eWeek-u, VPN (Virtual Private Network) softver na Centrino notebook-u dovodi do čuvenog plavog ekrana smrti.
Izvori kažu da instaliranje i korišćenje VPN klijenta na Centrino laptopu dovodi do plavog ekrana smrti kada je uređaj resetovan. Veruje se da je problem u Intelovim PROSet drajverima jer je Nortel već pronašao način da zaobiđe problem. Po njemu bežična karta u laptopu će i dalje raditi, ali dodatne funkcije PROSet drajvera neće biti omogućene, već će korisnici morati da se zadovolje sa Windows XP softverom.
I Intel i Nortel trenutno rade na rešenju ovog problema.
Eweek tvrdi da po Intelovom sajtu, PROSet Adapter Switching mora biti isključen kada se koristi VPN klijentski softver raznih kompanija. U toj listi softvera su Cisco Systems’ 3000 VPN, Checkpoint Software Technologies’ VPN (u non-office transparent modu), Microsoft’s VPN (L2TP preko IPsec i L2TP u kombinaciji sa ESP-in-UDP), pa čak i sam Intelov Netstructure VPN.
Nekim krajnjim korisnicima nije dovoljno da dobiju informaciju kako da zaobiđu problem već žele da se ispravi bug, pošto PROSet zaista donosi određene funkcije koje su ponekad neophodne.

Izvor : Xbitlabs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi