Intel predstavio Coffee Lake generaciju desktop procesora

Intel je danas objavio svoju osmu generaciju Core procesora, pod nazivom Coffe Lake

Intel je danas objavio svoju osmu generaciju Core procesora, koju uključuju dva Core i3 četvorojezgarna modela, dva Core i5 šestojezgarna modela bez HyperThreadinga i dva Core i7 šestojezgarna modela sa HyperTreading opcijom.Nova familija po prvi put donosi šestojezgarne Intel Core i5 procesore, kao i po prvi put četvorojezgarne Intel Core i3 desktop procesore. Familija procesora nudi širok spektar performansi za potrošače, sa “K” otključanim procesorima koji donose maksimalnu fleksibilnost i do 40 PCIe 3.0 linija za proširenje za grafičke karte, skladište i I/O. Procesori su podržani novim Intel Z370-baziranim matičnim pločama.
intel2_55.jpgIntelova objava pokazuje ono što se već neko vreme pojavljivalo u javnosti, uključujući i specifikacije. Coffee Lake procesori su proizvedeni u 14nm procesu, slično Kaby Lake, Skylake i Broadwell modelima. Povećanje brzine se uglavnom ostvaruje od strane dodatnih jezgara. Arhitektura CPU-a i GPU-a se nije promenila u odnosu na Kaby Lake.
intel3_11.jpgU kombinaciji sa procesorom i Z370 čipsetom dobija se do 40 PCIe 3.0 linija i DDR4-266 podrška za memoriju, kao i x16 za grafiku. Novi Intel Coffee Lake procesori će biti dostupni od 5. oktobra.Izvor: Guru3D

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi