Greška

Došlo je do greške.

Intel ponovo odložio objavu 7nm procesora

24.07.2020 11:13 | 0 Hardver
Intel ponovo odložio objavu 7nm procesora


Intel je tokom sastanka sa investitorima objavio loše vesti, istakavši da su kompanijini planovi za razvoj 7nm čipova odloženi za još šest meseci, te da zalihe sada zaostaju godinu dana za originalnim projekcijama. Do tada, kompanija će se i dalje oslanjati na svoje 10nm procesore.

U svojoj dokumentaciji, Intel ističe da tokom ove godine nastavlja da se prebacuje na 10nm proizvode, sa pojačanom proizvodnjom i snažnom potražnjom koja će dovesti do proširenja linije. Ovo uključuje rastući portfolio 10nm Intel Core procesora, gde će Tiger Lake biti objavljen uskoro, kao i Ice Lake za servere koji se očekuje do kraja godine.

 

Pogledajte još: Intel najavljuje veću objavu za 2. septembar


Tokom druge polovine 2021. godine, Intel očekuje da isporuči novi liniju klijentskih procesora (kodnog imena Alder Lake), koji će uključivati prvi 10nm desktop CPU i novi 10nm serverski CPU kodnog imena Sapphire Rapids. Intelovi planovi objave 7nm procesora se odlažu za približno šest meseci  u odnosu na ranija očekivanja.

Tom’s Hardware ističe da su zvaničnici Intela, uključujući i izvršnog direktora Boba Swana, ukazali na defekt u procesu proizvodnje kao i da će kompanija možda morati da se osloni na eksterne proizvođače čipova. To znači da bi 7nm arhitektura mogla biti odložena za kraj 2022. godine ili početak 2023.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung Galaxy Watch 3 se pojavio u Wi-Fi varijanti

Microsoft Surface Duo je sve bliži objavi

10203
10205
10206
10207
10208
10209