Greška

Došlo je do greške.

Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone

17.04.2019 11:30 | 0 Mobile
Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone


Nakon iznenađujućeg sporazuma između kompanija Apple i Qualcomm, Intel je takođe iznenađujuće objavio da neće ni pokušavati da kreira i proizvodi 5G modeme za telefone. Apple je imao nameru da zameni Qualcomm Intelom, kada su u pitanju 5G modemi za iPhone uređaje, ali problemi sa implementacijom 5G tehnologije su razlog zbog kojih tehnologije najverovatnije neće biti u ovogodišnjim iPhone-ima.

U saopštenju, Intel je istakao da ne očekuje da predstavi 5G modem proizvode u segmentu smartfona, uključujući i one originalno planirane za lansiranje 2020. godine. Prema navosdima CEO-a kompanije Boba Swana: "Veoma smo ushićeni zbog mogućnosti koju donosi 5G i implementiranja mreže u cloud, ali na polju smartfon modem poslovanja postalo je jasno da za kompaniju ne postoji jasan put profita i pozitivnog rezultata".

 

Pogledajte još: Apple će navodno koristiti Qualcomm za 5G modeme u 2020 iPhone-ima


Prošlog novembra Intel je istakao da ubrzava razvoj 5G modem tehnologije a tokom ovogodišnjeg CES-a je izneo i neke planove na polju proboja u ovom segmentu. Sada će kompanija nastaviti da širi svoje mogućnosti za 4G i 5G u oblasti računara, iOT i drugih uređaja.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Apple će navodno koristiti Qualcomm za 5G modeme u 2020 iPhone-ima

Qualcomm i Apple odbacili međusobne tužbe i sklopili novi sporazum

10104
10105
10106
10107
10108
10109