Greška

Došlo je do greške.

Intel objavio koliko će ispravka za Meltdown/Spectre uticati na rad procesora

11.01.2018 21:00 | 2 Hardver
Intel objavio koliko će ispravka za Meltdown/Spectre uticati na rad procesora


Intel je danas u svojoj blog objavi obelodanio da će personalni računari korisnika biti za manje od 10 procenata sporiji nakon što instaliraju Spectre/Meltdown ispravku.

Intel je do ovog zaključka došao nakon procenjivanja promena u performansama na računarima koji koriste sedmu i osmu generaciju Intel Core procesora sa Windowsom 10. Sistemi opremljeni osmom generacijom (Kaby Lake, Coffee Lake) i SSD-ovima će osetiti pad performansi manji od šest procenata. Uređaji koji koriste sedmu generaciju Kaby Lake-H procesora će biti oko 7% sporiji, dok će sistemi sa Skylake-S platformom šeste generacije biti za oko 8% sporiji.

U zavisnosti od toga kako korisnik upotrebljava računar, moguće je da se razlika i ne uoči. Bazirano na Intelovim benchmark rezultatima, moguće je da će korisnici primetiti usporavanje kada pretražuju internet ili koriste aplikacije. Naravno, korišćenje računara za zahtevne aplikacije će značajnije uticati na usporavanje.

Intel objašnjava: "U određenim slučajevima, neki korisnici mogu da primete značajnini uticj na performanse. Na primer, korisnici koji upotrebljavaju web aplikacije sa kompleksnim JavaScript operacijama mogu očekivati jači udar na performanse (do 10 procenata prema našim merenjima).

Pored objave benchmark rezultata za PC, Intel je istakao da planira da podeli i inicijelne podatke za serverske platforme tokom narednih nekoliko dana.

Intel će ispraviti greške koje pogađaju novije procesore do kraja januara

Izvor: Engadget

hedgehog Član postova: 730

Dark Souls: Remastered stiže na PC i konzole krajem maja

Huawei Mate 10 Pro dobitnik nagrada - Najbolji pametni telefon i Najduže trajanje baterije za 2017. godinu

10203
10205
10206
10207
10208
10209