Intel: novih pola milijarde dolara investicija i na hiljade radnih mesta u Izraelu

Kompanija Intel investiraće dodatnih 550 miliona dolara u Izrael, odnosno u poboljšanje njegove Fab 28 fabrike koja se nalazi u Kirjatu.

Kompanija Intel investiraće dodatnih 550 miliona dolara u Izrael, odnosno u poboljšanje njegove Fab 28 fabrike koja se nalazi u Kirjatu. Kako navodi Israel21c, to će dovesti do toga da ukupne investicije Intela u Izrael od 2006. godine narastu do šest milijardi dolara. Takođe je veoma važno naglasiti da će Kirjat Gat fabrika biti jedna od prvih koja će početi da koristi Intelov 10 nm proces proizvodnje. Zadovoljstvo ovim vestima je istakao i ministar izraelske ekonomije Ziva Eger, poručivši da će to dovesti do otvaranja hiljade novih radnih mesta, i ojačati poziciju zemlje kao svetskog lidera u tehnologiji. Izvori upoznati sa stvari poručuju da se Izrael takmiči sa Irskom, kao i da su rekli da su “izgubili 14 nm od Irske ali da će dobiti 10 nm”.
Izvor: Fudzilla
Sve informacije vezane za Intel, možete pogledati na Intel stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi