Greška

Došlo je do greške.

Intel najavio podršku za ray tracing u svojoj Xe seriji grafičkih karti

02.05.2019 11:30 | 0 Hardver
Intel najavio podršku za ray tracing u svojoj Xe seriji grafičkih karti


Intel je potvrdio da će kompanijina Xe arhitektura podržavati "ray tracing hardversku akceleraciju", a kompanija se nada da će svojom kombinacijom CPU i GPU hardvera podstaći razvoj grafičkih proizvoida sa ray tracing podrškom.

Kompanija se tokom prezentacije fokusirala na data centre i renderovanje u filmu, a pomenuto je da je How To Train Your Dragon: The Hidden World renderovan na Intel procesorima. Podrška za DXR, Microsoftov DirectX 12 Ray Tracing Extention, nije pomenuta u ovoj objavi, a umesto toga se kompanija fokusirala na "Intel Rendering Framework family of API's and Libraries".

intel2_87.jpg


Iako objava ne potvrđuje DXR podršku za Intelove grafičke karte namenjene potrošačima ili gejming populaciji, prikazano je da Intel već neko vreme razmišlja o ray tracing podršci.

S obzirom na to da Nvidia sve više pažnje poklanja podršci za renderovanje u filmovima, preko Quadro RTX serije grafičkih karti, Intel je svestan da će morati da uloži dosta truda kako bi zadržao svoju poziciju na tržištu za renderovanje.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Poznato više detalja o Google Pixel 3a telefonu

Huaweijev prvi televizor bi mogao biti i prvi svetski 5G 8K TV

10203
10205
10206
10207
10208
10209