Intel najavio osmu generaciju Core procesora sa Radeon Vega M grafikom

Intel je zvanično najavio prvi primerak svog novog procesora: osmu generaciju Core procesora sa Radeon RX Vega M Graphics čipom.

Intel je zvanično najavio prvi primerak nove vrste procesora: osmu generaciju Core procesora sa Radeon RX Vega M Graphics čipom. Procesor je opremljen funkcijama i performansama za gejmere, kreatore sadržaja i fanove VR i pomešane realnosti, a širi Intelov portfolio na 2-u-1 uređaje, lagane računare i mini PC uređaje.Među uređajima, koji će integrisati novi procesor, nalaze se i Dell i HP lagani 2-u-1 uređaji, kao i najmoćniji NUC Intel koji je do sada predstavljen.Nova, osma generacija Intel Core procesora stiže u dve konfiguracije:

8th Gen Intel Core procesor uz Radeon RX Vega M GL Graphics (65W)
8th Gen Intel Core processor uz Radeon RX Vega M GH Graphics (100W), sa otključanom konfiguracijom

Procesor je namenjen gejmerima i VR entuzijastima, kreatorima sadržaja za kreiranje 3D fotografija od starta, lake obrade videa i korišćenje popularnih kreativnih aplikacija. Osma generacija Intel Core procesora omogućava i gejming cloud rešenja od strane Artesyna i Gamestreama.Izvor: Intel

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi