Intel lansira Xeon MP ''Gallatin'' procesore u ponedeljak

Iako je ranije Intel najavio da će svoje nove Xeon MP "Galattin" procesore sa dodatnim L3 kešom lansirati na tržište u prvom kvartalu 2003. godine, pod pritiskom konkurencije i relativno loših performansi Xeon MP procesora u poređenju sa starijim Pentium III Xeon procesorima sa velikim kešom, Intel se odlučio da izbaci na tržište ovaj pr

Iako je ranije Intel najavio da će svoje nove Xeon MP “Galattin” procesore sa dodatnim L3 kešom lansirati na tržište u prvom kvartalu 2003. godine, pod pritiskom konkurencije i relativno loših performansi Xeon MP procesora u poređenju sa starijim Pentium III Xeon procesorima sa velikim kešom, Intel se odlučio da izbaci na tržište ovaj proizvod čitav kvartal ranije. Pretpostavlja se da je najveći razlog za izlazak na tržište opasnost koja preti od nadolazećih AMD Opteron procesora, koje prati velika fama, jer Intel želi da obezbedi svom novom CPU-u sigurnost na tržištu.
Da podsetimo, Intel Xeon MP “Gallatin” je napravljen u 0.13-mikronskoj tehnologiji, podržava 400MHz-ni Quad Pumped Bus i karakterišu ga L2 keš od 512 KB i L3 keš u rasponu od 1-2 MB.
Nije nam poznato na kojoj brzini radi L3 keš.

Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi