Greška

Došlo je do greške.

Intel je najavio Tiger Lake H seriju za laptopove, Alder Lake

13.01.2021 09:56 | 0 Hardver
Intel je najavio Tiger Lake H seriju za laptopove, Alder Lake


Intel je tokom CES 2021 sajma predstavio i najavio veliki broj čipova. Pored desktop linije, kompanija je nagovestila i nekoliko modela namenjenih mobilnim uređajima.

Alder Lake je platforma koja će se na tržištu takmičiti sa Apple ARM M1 čipom. Intel ističe da Alder Lake koristi hibridnu arhitekturu, sličnu ARM BIG.little, tako što implementira jezgra visokih performansi uz jezgra koja imaju efikasnu potrošnju. Međutim, Intel želi da ova platforma bude osnova za buduće desktop i notebook procesore umesto fokusiranja na mobilne platforme.

Očekuje se da će Alder Lake čipovi na tržište stići tokom druge polovine godine i koristiće poboljšanu verziju 10nm SuperFin proizvodnog procesa. Alder lake će biti deo 12. generacije Intel procesora.

intel2_122.jpg


U okviru aktuelne 11. generacije, Intel je nagovestio Tiger Lake 35W i 45W procesore za laptopove. U pitanju su procesori koji mogu da dostignu 5.0GHz brzine radnog takta, imaće do osam jezgara i podršku za Thunderbolt 4, Wi-Fi 6/6E i PCIe Gen 4.

Na kraju, Intel je objavio i Tiger Lake za poslovne korisnike, u okviru dve linije - vPro i Evo vPro. Obe varijante nude poboljšanu sigurnost i uobičajene funkcije namenjene poslovnom segmentu.

Pomenuti Tiger Lake čipovi se na tržištu očekuju tokom prvog tromesečja ove godine, dok Alder Lake modeli stižu u drugoj polovini godine.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi će objaviti novi RedmiBook Pro sa Intel Core čipsetom 11. generacije

Šta nas očekuje u 2021. godini kada su u pitanju televizori? (video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209