Greška

Došlo je do greške.

Intel ispravio Spectre i Meltdown probleme na novim procesorima

10.10.2018 15:09 | 2 Hardver
Intel ispravio Spectre i Meltdown probleme na novim procesorima

Nova, deveta generacija Intel Core procesora je predstavljena ovih dana, sa velikim brojem poboljšanja kako bi se privukli gejmeri i kreatori sadržaja. Poboljšanja, međutim uključuju i ona koja se ne odnose samo na performanse.

Intel je implementirao nekoliko promena u arhitekturi, kako bi ispravio nezgodne Spectre i Meltdown ranjivosti, a novi procesori premošćavaju najveći broj varijanti pomenutih napada, uz pomoć kombinacije hardvera, firmware-a i ispravki operativnog sistema.

Velike promene stižu za dve od šest varijanti pomenutih ranjivosti. U "Rogue Data Cache Load" (Meltdown, variant 3) i "L1 Terminal Fault" (Meltdown, Variant 5) ranjivostima, novi procesori stižu sa hardverskim ispravkama koje su nove i nisu prisutne na ostalim Intelovim čipovima. To znači da ih nema na Xeon W-3175X (Core-X Skylake-X Refresh) modelu, koji će se i dalje oslanjati na firmware ispravke.


Pogledajte još: Intel ozvaničio svoju devetu generaciju čipova, uključujući i Core i9-9900K


Takođe, "Bounds Check Bypass" (Spectre's Variant 1) će se zasnvati na softverskim ispravkama, zbog dubljih integracija izmena u arhitekturi.

U svakom slučaju, hardverske ispravke koje su implementirane poboljšavaju sigurnost, ali i performanse novih procesora, a ostaje da se ovo potvrdi u budućim testovima novih desktop procesora.

Izvor: TechPowerUp

 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Vlada Neregistrovan korisnik
Da li je ispravio na ovim i9-9820X koji nema jos u prodaji, zivo me zanima?

Asus osvežio ROG Strix PC novim Intel procesorima i RTX 20 GPU serijom

Samsung Galaxy A9 (2018) se pojavio na Geekbenchu

10203
10205
10206
10207
10208
10209